Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (558 words)

Съвети при избора на тапети

Съвети при избора на тапети

Тапетите са един добър начин да се предаде визуална привлекателност и смел дизайн на стаите във вашето жилище. Едва ли предполагате колко е трудно да се съчетае цветът им с обзавеждането в стаята.

Тапетите са един добър начин да се предаде визуална привлекателност и смел дизайн на стаите във вашето жилище. Едва ли предполагате колко е трудно да се съчетае цветът им с обзавеждането в стаята. В богатото разнообразие от тапети предлагано на пазара в различни цветове, стилове и дизайни, за да направите правилния избор е необходимо първо да разберете какви са вашите потребности.

Видове тапети:
Как да определите, кой е перфектният вид тапет, който трябва да си купите?
Доверете се на професионалните съвети на специалистите от Лерос, които с тази статия ще ви помогнат да определите вида тапет подходящ за пространството, което желаете да декорирате.

 • Стандартни тапети – Обикновено са с покритие защитено от избледняване, ако са изложени на пряка слънчева светлина. Те са евтини и с тях трябва да се работи прецизно, за да не се разкъсат при полагане върху стените.
 • Тапети с винилово покритие – Това са висококачествени тапети, които могат безопасно да се почистват с вода и сапун. Изработени са от хартия, която е запечатана с течен винил. Те са отличен избор за кухнята, защото са устойчиви срещу петна и безпроблемно се почистват. Виниловите модели лесно се полагат върху стените и са най-добрият избор за хора, които нямат опит с лепенето на тапети у дома.
 • Тапети тип фолио – Те са отличен избор за една малка стая без или с минимален достъп на естествена светлина.
  Важно условие при тяхното поставяне е, че стената трябва да бъде в перфектно състояние или иначе казано перфектно гладка, тъй като този вид стенно покритие ще акцентира нейните несъвършенства.
 • Богато текстурирани тапети – Те са ламинирани върху хартия, вълна, коноп и други текстилни. Тези стенни облицовки са скъпи и доста трудно се поставят върху стените, но са отлични за прикриване на несъвършенства.
 • Тапети с релефни кадифени модели – Този вид могат да покрият малките неравности по стените, но са много скъпи и трябва да се поставят само от професионалист.


Стенни облицовки отзад
При някой видове стенни покрития за залепянето им към стената е необходимо да се използва специално лепило за тапети, при други просто се намокря задната част на тапета с вода и така се активира лепилото положено върху него.

Модели тапети:
Без съмнение при избора ви на тапети е важно да откриете модел, който ви харесва, но е добре и да обърнете внимание на ефектите, които неговия дизайн ще има в дадената стая. Защото може да се окаже че моделът който сте харесали, не е подходящ за помещението, което желаете да декорирате. За да откриете подходящия дизайн на тапет ви предлагаме следните няколко съвета:

 • Хоризонтални модели - Те създават ефект на разширяване на стаята и намаляване на тавана.
 • Модел с вертикални ивици или дизайн – Създават ефект за височина на стаята.
 • Модел с големи шарки - Ще направят малкия дом да изглежда още по-малък, те са подходящи за по-големи стаи.
 • Модел с малки шарки - Подходящи са за малки пространства
 • Ако изберете модели с тъмен цвят стаята ще изглежда по-малка
 • Ако изберете светъл фон на тапетите, стаята ще изглежда по-голяма.

Можете да откриете голямо разнообразие от различни видове и шарки тапети в богатия каталог на Лерос 1 ЕООД на http://leros.bg/продукти/тапети, където безспорно ще откриете всичко, което ви е нужно, за да преобразите вашия дом.

3
Топ съвети и клипове за монтаж на интериорни врати
8 съвета за красота, които трябва да знаете, ако и...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location