Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (556 words)

8 съвета за красота, които трябва да знаете, ако имате чувствителна кожа

8 съвета за красота, които трябва да знаете, ако имате чувствителна кожа

Поддържането на здрава и красива кожа е много трудна задача в наши дни, като се има предвид жегата и замърсяването на околната среда.

Поддържането на здрава и красива кожа е много трудна задача в наши дни, като се има предвид жегата и замърсяването на околната среда. Някои хора имат късмет да са родени с нежна и нормална кожа, но за останалата част от хората, особено за тези с чувствителна кожа, това изисква полагането на много грижи.

За да ви насочим в правилната грижа ние ще споделим с вас някои важни моменти, на които трябва обърнете внимание. Ето и най-добрите 8 съвета за красота, които със сигурност ще окажат благоприятно влияние в грижите за чувствителната си кожа:

 1. Внимавайте каква козметика купувате
  За съжаление чувствителната кожа не реагира добре на всички съставки, които присъстват в козметичните продукти. Затова наистина е препоръчително да използвате професионална козметика и продукти, на които предварително сте проучили какъв е състава им. По този начин ще можете да избегнете нежеланото дразнене на кожата, което може да се появи след употребата им. В много козметични салони се правят кожни тестове и така откриват спрямо вашия тип кожа кой е най-подходящият продукт.
 2. Кожен тест за чувствителна кожа
  Строго задължително е винаги когато решите да пробвате нов козметичен продукт върху лицето си да си направите кожен тест. Просто сложете от новия продукт малко количество върху вашата кожа, но в никакъв случай върху лицето. Изчакайте 48 часа вижте реакцията на кожата в тази област.
 3. Хидратирайте кожата си
  Хидратирането е много важно за всички типове кожа и особено при чувствителна, която се нуждае от повече влага в клетките, за да я предпази от изсъхване. Винаги използвайте овлажнител, който е подходящ за вашия тип кожа, за предпочитане е да е органичен или от професионална серия. Много козметични компании предлагат хидратиращи кремове специално за чувствителна кожа, опитайте ги, за да постигнете добри резултати. Можете да откриете подобно богато разнообразие от видове професионална козметика за чувствителна кожа в каталога на Beautyforce на http://beautyforce.bg/тип-кожа/чувствителна-кожа
 4. Внимавайте с какво с храните
  Много е важно с какво се храните, ако искате вашата кожа да бъде красива и сияйна. Здравословната диета отмива токсините и се грижи кожата ви да бъде блестяща. Пийте много вода и фрешове, за да я пазите добре хидратирана. Някой храни могат да окажат негативна реакция върху вашата кожа и да повишат нейната чувствителност. Анализирайте ги и ги избягвайте.
 5. Пазете се от слънцето
  Твърде многото излагане на слънце уврежда кожните клетки и често води до кожни обриви и болести .За да избегнете вредните ултравиолетови лъчи на слънцето носете слънчеви очила и използвайте слънцезащитни лосиони с висок SPF. Най-добре е да стоите на слънце възможно най-малко.
 6. Мийте лицето си
  Всеки път, когато имате възможност мийте лицето си. Така не само ще хидратирате кожата си, но и ще я почистите от мръсотията, която би могла да запуши порите й. Винаги подсушавайте кожата си с потупване, а не с триене.
 7. Обърнете внимание на кожата около очите си
  Кожата около очите е много по-чувствителна отколкото в останалата част на лицето ви. Затова върху нея трябва да използвате само качествена околоочна професионална козметика и е важно да почиствате тази зона всяка вечер преди лягане.
 8. Външни фактори, които влияят на чувствителната кожа
  Не само това с какво се храните, а и някои ваши навици и външни фактори, като тютюнопушенето, стресът, липсата на сън и прекомерното замърсяване, могат да предизвикат обриви и други кожни проблеми ако имате чувствителна кожа.
2
Съвети при избора на тапети
Как да обзаведем дома си във френски стил с интери...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location