Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (458 words)

Как да купя количка?

Как да купя количка?

Количката ще ви бъде необходима най-малко две години, а в някои случаи и по-дълго, в зависимост от начина ви на отглеждане и възпитание. Ето някои съвети, които ще ви помогнат при избора на бебешка количка.

Количката ще ви бъде необходима най-малко две години, а в някои случаи и по-дълго, в зависимост от начина ви на отглеждане и възпитание. Ето някои съвети, които ще ви помогнат при избора на бебешка количка.

Бебешката количка трябва да бъде здрава, за да не се налага преждевременната ѝ смяна. Евтините колички в над 90% от случаите са некачествени. Когато купувате количка я тествайте за издръжливост, като седнете и изчакайте 10 секунди. Също проверете дали количката е стабилна при ръцете и колелата се движат заедно в една посока.

Обърнете внимание на разликата между количките с три и четири колела. Тази с три предлага повече маневреност, за сметка на по-малка стабилност. Изборът ви зависи от вашето желание.

Отваряне и затваряне на количката

Една добра количка трябва да бъде в състояние да се отвори с една ръка и един крак. Това ви позволява да държите бебето с другата ръка, когато е необходимо. Проверете ключалките преди отварянето и затварянето.

Количките с една дръжка са за предпочитане пред тези с две, защото са по-здрави, ако няма такива, то тогава потърсете бебешка количка със здрави или усилени дръжки. И в двата случая, регулируеми дръжки са за предпочитане. Изберете също и колички с регулируеми колела, ако е необходимо. Тези бебешки колички са за екстремни условия (неравен терен или тесни пространства). Блокировката на предните колела е необходима за високи скорости (като джогинг) или пресечени терени.

Потърсете колички с възможности за подслон и защита от дъжд, силен вятър или слънце. Някои колички имат широка периферия, а други дори имат пластмасова водоустойчива функция, която може да се сваля по време на дъжд

Проверете също и товароподемността и вместимостта (вижте дали ще се събере в багажника на колата) на количката.

Проверете дали седалката и облегалката са меки и удобно за бебето, защото това ще ви осигури едно спокойно пътуване и тиха и спокойна разходка в парка или планината.

А, сега може да се ориетирате към това как и къде да намерите удобна и качествена количка. В интернет има много и различни модели бебешки колички. Когато купувате, трябва да обърнете внимание на няколко неща, освен изброените по-горе. И по-конкретно относно магазинът, от където смятате да закупите количката. Всеки уважаващ себе си онлайн търговец има изложени на видно място в сайта, име на фирма, телефон за връзка, мейл. На клиентите е предоставена пълна и точна информация как да се поръча стоката онлайн, колко струва доставката, в какъв срок може да се замени или да се върне, ако разбирасе се наложи. Когато сте наясно с всички тези условия, вече можете да сте сигурни и да пазарувате смело.

2
Как да обзаведем дома си във френски стил с интери...
Важни съвети за планинари