Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (467 words)

Важни съвети за планинари

Важни съвети за планинари

Който е прекарал известно време в планината, той се е възродил и получил най-големия си дар от прекрасната ни природа. Планината е живот и настроение, радост и утеха.

Който е прекарал известно време в планината, той се е възродил и получил най-големия си дар от прекрасната ни природа. Планината е живот и настроение, радост и утеха. Тя привлича много туристи и през лятото и през зимата. Всички сезони дават различни красиви моменти на своите посетители в планината. Разходките из нашите красиви планини  са прекрасно средство за поддържане на висок дух и каляват психиката на всеки. Най-тягостни са месеците – октомври, ноември и декември. Денят е къс, природата мрачна и недружелюбна и предизвиква в някой хора депресии.

За  да  се спасим от неприятната обстановка много важно е да организираме разходки в планината, за да се ободрим и почувстваме пълноценно. Няма нищо по-ценно от това  да се озове човек всред природата  и да се отдаде на пълна и активна почивка. Красивите пейзажи, чистият въздух, романтичните разходки ни възобновяват и правят неуморни и крилати. Животът в планината е прекрасен,  когато  е съобразен с някои  необходими изисквания.

Тръгвайки в планината трябва да имате подходяща компания, на която имате голямо доверие, за да се чувствате спокойни  неуязвими. По време на екскурзията трябва да се храните с витаминозна храна  такава, която ще поддържа сърдечната и мозъчната ни дейност. Преходите са по някой  път трудни и затова се налага да се погрижим за здравето си.

Плодовете и сладките  трябва да са избрани правилно, такива които ще подобрят вашето здравословно състояние и ще укрепят организма ви.

Бананите са полезен плод. Те съдържат серотонин, който е полезен за мозъчната  дейност и  прави да се чувствате  щастливи и спокойни. Сладкишите, които сте определили за разходката си е желателно да съдържат полезни подправки като джинджифил, канела, анасон и други подобни билки. Тези билки се знае, че укрепват сърдечната и нервна дейност на организма и го предпазват от непредвидими усложнения.

Дрехите са също от значение. Светлите тонове  допринасят много за доброто настроение  и засилват вашето удовлетворение. Усмивките  и веселото настроение са от най-голямо значение за  веселото и пълноценно изживяване на тези неповторими моменти. Усмивката е важен фактор  за доброто ви настроение по време на похода. Тя ви зарежда с  ентусиазъм и ви прави щастливи. А всред природата е най-вече  необходима,  тъй като широката усмивка ни зарежда с много кислород от природата и прави живата ни неповторим.

След екскурзията, за да се отпуснете и тонизирате е необходима баня, която да ви освежи  и достави истинско удоволствие. Разходките в планината доставят истински удоволствие и зареждат с неизчерпаема  енергия. Спазват ли се правилата всеки планинар  ще се почуства  блажен от престоя си  всред величествените български планини.

Но, преди да тръгнете на поход в планината, осигурете си място, където да пренощувате. Възползвайте се от изгодните оферти за евтина почивка на планина с ваучери.

1
Как да купя количка?
Почивка във Велинград