Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (495 words)

Почивка във Велинград

Почивка във Велинград

Велинград е прекрасен планински град, който предлага много възможности за отдих. Великолепната природа, прекрасната гледка и наличието на  много минерални извори го превръщат в един от най-желаните и посещавани курорти в България.

Велинград е прекрасен планински град, който предлага много възможности за отдих. Великолепната природа, прекрасната гледка и наличието на  много минерални извори го превръщат в един от най-желаните и посещавани курорти в България. Климатът е континентален с прохладно лято и мека зима и това дава възможност курортното дело да се развива целогодишно.

Градът е добре устроен и предлага прекрасни възможности за една пълноценна и здравословна почивка, както на нашите туристи, така и на чужденците. Природата очарова със своята дивна красота и извиква умиление във всеки посетител на красивата област. Минералните извори са един от най-големите поводи за посещението на Велинград. Това природно богатство е било използвано  още в  древни времена от тракийците и римляните. Те познавали лечебните свойства на минералната вода и я използвали за лечебни цели. Много са изворите в Велинград и околните места с различна температура от 26 – 87 %.

В града има  прекрасен градски плаж с басейн за деца и за възрастни. Построени са много луксозни хотели, които предлагат богата възможност за СПА и  много лечебни процедури. Те разполагат с комфортни апартаменти, където всеки турист ще се почуства блажено  и ще изпита истинско удоволствие от почивката. Ще се откъсне от неспокойното ежедневие и ще попадне в света на приказките.

Кухнята, която се предлага е много разнообразна и задоволява вкуса и на капризните и вманиачени туристи на тема храна. Панорамата е омайваща и всеки, който посети Велинград с удоволствие се завръща отново и отново. Освен скъпите и луксозни хотели в курортният град има и други възможности за всеки турист, който иска да намали разходите си и да се почувства прекрасно от престоя си в курорта. За тази цел има оферти с ваучери за почивка във Велинград.

Предлагат се евтини квартири и много хранителни магазини, които имат голям асортимент от хранителни стоки  на всеки според джоба. Има много кафенета, места за бързо хранене, закусвални и други подобни заведения, предлагащи здравословна и питателна храна.

Велинград е голям град и по територия. Обединява три квартала - Чепино, Лъжене и Каменица. В града има много забележителности. Едно от най-популярните места в града е Клептуза, карстов извор водите, на който се използва от целия град и близките околности. Има и изкуствени две езера, които се снабдяват с вода от карстовият извор. Те са много красиви и посещавани и от местното население и от много гости. В тях плуват водни колелета и красиви патици предаващи  на езерото прекрасен вид. Около Велинград има прекрасни кътчета  за екскурзии. Една от тях е Юндола. Прекрасна местност с вълшебна природа и великолепна гледка. Има и пазар, който предлага домашни  млечни продукти и други хранителни и нехранителни стоки. Наблизо до Велинград е и известната крепост Цепина, която се намира близо до село Дорково. Не без известен е и Плиоценския парк съхраняващ животински  останки от праисторическо време.

Посетете Велинград  СПА столицата на Балканите!

1
Важни съвети за планинари
Защо жените предпочитат бижутата Сваровски?