Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (566 words)

Ново поколение настилки в обществените сгради

Ново поколение  настилки в обществените сгради

 Изборът на подова настилка е изключително важна задача. Особено когато говорим за настилката в обществените сгради и помещения.

Изборът на подова настилка е изключително важна задача. Особено когато говорим за настилката в обществените сгради и помещения. През последните няколко година на пазара се появиха много фирми,които предлагат индустриални подови системи и настилки, както и материали за тяхното изграждане.

Изключително важно при избора на настилка е тя да е с висока износоустойчивост. Това е едно от най – важните изисквания когато избира настилка за обществена сграда, била тя за училища,болнични заведения,цехове,предприятия,паркинги или друг вид обществено помещение. Подовите покрития в обществените сгради са подложени на редица тежки експлоатационни условия. Изискванията към тях са високи, затова правилното избиране е гаранция за дългата им експлоатация. В желанието да спестим пари, избираме настилка,която е евтина и некачествена. Настилка,която дори не е предназначена за полага в обществени сгради. Тя бързо се разрушава под въздействието на тежките експлоатационни условия. Не пестете средства,когато избирате настилка за вашето предприятие и се доверете на квалифициран екип при изграждането на индустриална подова настилка.

Ново поколение настилки

Иновативните технологии от, които сме заобиколени ни дават много нови възможности. Фирмите занимаващи се с производството и изграждането на настилки за обществени сгради, представят на пазара много нови видове настилки. Това са ново поколение настилки,които са механично и химично устойчиви. Материалите,които се използват са с много по – високи якостни характеристики. Технологиите с ,които се изграждат ги правят приложими ,както в леката така и в тежката промишленост. Доста използвани напоследък и предпочитани индустриални настилки са саморазливните. Материалите от, които се изработват най- често са епоксидна смола и втвърдители. Благодарение на епоксидната смола настилката е с по – висока плътност и устойчивост.

Епоксидните саморазливни подови настилки са безшевни и без фуги. Което ги прави подходящи са влагане в болнични заведения и центрове, физкултурни салони и спортни зали. Имат противохлъзгащи свойства. Изключително лесна е за почистване и поддържане. Не се задържа прах и нечистотии. Предлага се и с 3D ефект, което я прави доста атрактивна. Новото поколение настилки използвани за индустриални сгради са с много по – големи механични и химични качества. Друг вид настилка,която доста често може да срещнете в обществените помещения е мортартарните подови покрития ( Пясъчен килим). Мортарните настилки представляват смес от епоксидна смола и цветни кварцови пясъци. Нейната дебелина е 8 мм което я прави подходяща за помещения с високо натоварване. Готовият продукт е със затворена структора ,което означава, че е без фуги. С висока механична якост, лесна за почистване и поддържане. Висока степен на хигиена и естетичен външен вид. Фирмите предлагащи този вид настилка,предлагат и голямо разнообразие от цветове и ефекти. Прилага се за подове с тежки експлоатационни натоварвания. Полиуретановите морторни покрития са друг вид индустриална настилка. Те се формират на базата цветна полуолна емулсия , изоцианит и циментопясъчна смес. Подходяща е за термични натоварвания от(-30 до – 120градуса). Покритията са износоустойчиви и имат антихлъзгащ ефект. Могат да се нанасят върху влажни бетонни основи. Подходящи са за хладилни помещения, предприятия от химическата промишленост. Голямото разнообразие и модерните подови покрития, дават възможност на новоткриваните цехове и предприятия да се възползват от това разнообразие и да направят правилния избор за подова настилка за тяхното помещение.

Една от водещите фирми на пазара предлагаща индустриални подови настилки е Ви Ви Ем 2005 ООД. Предлага голямо разнообразие на индустриални подови системи и настилки от епоксидни смоли. Голямо цветово разнообразие. Фирмата разполага с високо квалифициран екип от специалисти при изграждането на индустриални подови настилки.

2
Пет причини да закупите метална входна врата
Пухкави сънища - Приказка за лека нощ
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location