Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (523 words)

Пухкави сънища - Приказка за лека нощ

Пухкави сънища - Приказка за лека нощ

Здравословното развитие на децата започва още от най-малка детска възраст. Затова родителите трябва да създадат правила на децата, които те трябва да спазват.

Здравословното развитие на децата започва още от най-малка детска възраст. Затова родителите трябва да създадат правила на децата, които те трябва да спазват. Когато детето вече трябва да си ляга то ще иска по-голямо внимание, и тогава родителят може да отдели повече време и да му прочете приказка за лека нощ. Те трябва да бъдат не много дълги, но много увлекателни и приспивни. По този начин детето може да остави зад него събитията от деня и да се впусне в пътуване в света на пухкавите сънища.

Лили и нейните родители чакаха самолета да излети. На нея и беше позволено да седи до прозореца, когато самолетът  излетя най-накрая стомаха ѝ изтръпна. Развълнувана Лили попита майка си колко дълъг ще бъде полетът, но тогава капитанът обяви, че пристигането ще бъде в полунощ. Тогава майка ѝ и каза да поспи малко, но на нея не и се спеше и започна да спори, че не и се спи и ще гледа облаците. Тогава майка ѝ каза с усмивка,  че това е била е нейната мечта. Лили гледаше облаците и казваше, че вижда облачни животни, на което майка ѝ отвръщаше с усмивка и също се загледа, за да види и тя някое пухкаво облачно животинче. Не след малко изведнъж стана тъмно, защото те летяха високо над облаците. Това не беше това, което си бе представяла и си мислеше, че ще може да види всички животни, които си е представяла, но тъкмо тогава Лили видя пухкав облак с формата на възглавница сърце, която е беше подарена за Коледа и тогава се опита да заспи.

Изведнъж самолета подскочи Лили попадна във въздушен джоб, но с изключение на нея никой друг не беше учуден на станалото. Всички други пътници бяха запознати с това. Майка ѝ баща ѝ все още спяха дълбоко, когато Лили погледна от прозореца, тя трудно можеше да повярва на очите си. Те летяха директно през един облак-животно. Тя бързо отвори прозореца и сграбчи пухкавия облак и го сложи в раницата си.

”Лили, Лили”, някой тихо шепнеше и разклащаше ръката ѝ. ”Събуди, се вече се приземихме”, чу майка си да казва. Лили отвори очи и каза: ”О, мамо, аз сънувах един прекрасен сън”. Майка ѝ каза да ѝ разкаже, след като слязат от самолета. Те си взеха багажа и отидоха да чакат автобуса, който щеше да ги отведе до хотела им. Лили седна на една пейка под едно дърво и видя, че раницата ѝ беше напълно мокра. Тя отвори раницата си и видя вътре малко пухкаво облаче, на което пишеше.  ”Кой си ти?”- възкликна тя. Сълзи се стичаха по пухкавото облаче и то изхлипа: ”Не знам. Тъкмо се канех да се превърна в Минили, когато ти ме хвана и ме пъхна в раницата си.”” О, скъпо пухкаво облаче, аз много съжалявам,” – извини се Лили. ”Исках да видя един друг облак, но в бързината без да искам хванах теб. Но сега ти си свободен да отидеш където искаш.

Това беше! Лили преживя едно хубаво преживяване с ефектна плюшена играчка, което ще ѝ остане за цял живот.

2
Ново поколение настилки в обществените сгради
Жив плет от туя
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location