Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (436 words)

Как да изберем входната врата според ватата?

Има няколко критерия, на които тя трябва да отговаря входната врата за да сме сигурни, че изборът който сме направили е правилния и тя ще ни служи възможно най-дълго.

Има няколко критерия, на които тя трябва да отговаря входната врата за да сме сигурни, че изборът който сме направили е правилния и тя ще ни служи възможно най-дълго.

На първо място трябва да търсим входни врати в София с добра шумо и топло изолация. Това трябвая да са част от основните ѝ качества. Добре е да не пропуска студа отвън през зимата, жегата през лятото и шума на колите. Вратите, които се предлагат на пазара са много и с различни изолации.  За да можете да се спрете по-лесно на конкретен тип ще Ви представим два варианта изолация при входните врати:

Минерална вата: тя има много добри шумо и топло изолационни свойства, също така е и много добре разпространена на пазара. Тя има предимството да пропуска водните изпарения, освен това е невъзпламенима. Благодарение на тези ѝ качества в дома Ви няма да има опасност от поява на мухъл и плесен. Това е топло изолация, която се използва и за филтриране. Произвежда се със специална технология, при която се разтапя вулканична скала и примеси от различен вид при много високата температура от 1600°C. От получения гъст разтвор се изтегля тънка нишка с дебелина около 6-10 μm. След това се смесва със специални  масла от минерален тип, като това я прави с хидрофобни качества и позволява поетата вода бързо да се изпари и материалът възстановява изначалните си качества да изолира, а не да се увреди.

Причините минералната вата да е един от най-често използваните материали са няколко:

*Изделията от минерална вата са много добър топлинен изолатор и също така предлагат добро съотношение цена/ качество.

* Не се разлага, устойчива е на студ и топлина, има ниска хигроскопичност,  не я нападат гризачи;

*Правилната подредба на влакната осигурява и ефективната звукоизолация, сравнително по-добра от други изолационни материали.

Именно затова тя се прилага успешно и за шумоизолиране на междуетажни плочи. Ватата е от екологично чист характер и същевременно негорима.

Изолация тип „Пчелна Пита”:

*Тя е от по-нисък клас;
*Изработва се от пресовани дървесни частици, наредени под формата на пчелна пита;
*Най-често се слага в крила на метални врати, които са оребрени;
*По-лек и икономичен материал – вратата не е толкова тежка и попада в по-ниския ценови клас, което я прави по-достъпна;

Преди да решите каква входна врата ще изберете, трябва да обмислите на какви критерии трябва да отговаря, коиса Вашите задължителни условия, с какъв бюджет разполагате и най-вече с каква изолация да бъде. Тя е дългосрочна инвестиция и не трябва да правите компромис с качеството ѝ.

1
Любопитно за катинарите на входните врати
Защо жените харесват обеците Сваровски?