Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (442 words)

Как да направим правилния избор, когато съчетаваме цветовете при интериорните врати?

Важна част за всяко жилище са вратите. Чрез тях собствениците издават индивидуалния си стил и вкус. Подбора на интериорни врати както и цветовата гама не е никак лесен.

Важна част за всяко жилище са вратите. Чрез тях собствениците издават индивидуалния си стил и вкус. Подбора на интериорни врати както и цветовата гама не е никак лесен. Желателно е да се преценят детайлите, защото една грешно сложена врата може да направи пространството затворено и отделено както и обратното - да създаде на помещението уют и простор.

Първата стъпка е да се спрем на определен цвят, към който да се придържаме. После е добре да се разходи човек из шоурумите за врати във Варна и да се ориентира какво му допада като вариант.

 

 

СЪЧЕТАВАНЕ - ДОГРАМАТА И ВРАТАТА

Повечето хора предпочитат цветовата гама на дограмата и врата да е една и съща. Идеята не е никак лоша, но когато вратата е в непосредствена близост до прозореца. Ако вратата и дограмата са в различни краища на жилището или имате щори /пердета/ това изобщо не е задължително.

ВХОДНАТА ВРАТА И ИНТЕРИОРНИТЕ ВРАТИ

След дълги години натрупан опит достигнахме до извода, че като цяло има два варианта да бъдат съчетани вратите. Първият вариант е да се избере интериорните врати и входната да са в тотално различни цветове, тъй като входната врата е портал към дома и може да си позволите открояването й от останалите. Вторият вариант - входната  врата да е в максимално близък нюанс с интериорните врати и да не се открояват една от друга. 

ПОДЪТ И ВРАТАТА

Тук трябва първо да изберем покритието на подовата настилка - дали ще бъде паркет, мокет или теракот. След като сте избрали подът и неговия цвят означава, че е дошъл  момента и за интериорните врати.

Основно цветовете определят настроението на вашия дом.  Правилната комбинация е важен момент от цялостното обзавеждане. Светлината и пространството както и цветовата гама си влияят взаимно. Цветовете на подовата настилка, стените и тавана имат огромно значение върху начина, по който въздейства помещението на емоционалното ни състояние. От тях зависи дали стаята ще изглежда по-тясна или широка, по-малка или голяма, по-светла и по-топла. Въздействието на цветовете непосредствено оказва влияние върху емоционалното ни състояние. 

ПЕТИЯТ  ЕЛЕМЕНТ  ИЛИ  ВРАТИТЕ  В ИНТЕРИОРА

 Вътрешните врати, които са в нюанси на махагона или златен дъб са признак за успех и просперитет на хората, които избират тази цветова комбинация.

Ако притежавате антикварни мебели „Ретро” стил - при това положение е желателно вратата да се слива с обзавеждането ви. Изберете интериорни врати в по-тъмни нюанси, но същевременно с това комбинирайте с по-светъл обков към тях, за да изолирате тягостното настроение.

Успешното съчетание на цветовите нюанси придават в дома ни хармония, комфорт и уют.

1
Как iPhone 7 да стане екстремен
За естествения избор на детски обувки
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location