Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (436 words)

За естествения избор на детски обувки

За естествения избор на детски обувки

Когато става въпрос за избор на детски обувки, най-добрия избор е може би не съвсем обувки. Все повече експерти препоръчват децата да прохождат боси.

Когато става въпрос за избор на детски обувки, най-добрия избор е може би не съвсем обувки. Все повече експерти препоръчват децата да прохождат боси.  Усещайки близостта с пода, децата правят по-уверени стъпки, развива се усещането им за пространствено възприятие. Ходенето бос развива мускулите и сухожилията на крака, допринася за по-добра стойка. 

В днешно време възприемаме за нормално и естествено краката ни да са постоянно обути. Вярно е, че в градски условия е пълно с "неестествени препядствия", но е добре да се замислим за произхода на обувките - създадени са да защитават краката, когато е необходимо, и това е временно.

Детскитите обувки трябва да позволяват на краката да растат и да се развиват естествено.

Може никога да не сте забелязали това, но обувките действително променят формата на краката ни в течение на живота ни. Ако погледнете отпечатък на новородено, може да забележите, че крака е най-широк при пръстите. При възрастен пръстите са свити навътре. Защо? Защото за цял живот носене на обувки действително формата на крака се променя!

Детските обувки не трябва да пречат на естествената походка.

Носенето на обувки променя начина, по който вървим. И това не е за добро.

Когато сме боси, ние естествено вървим по леко, с по-къса крачка, с по-малък натиск върху петите ни. Нашите колене се огъват, за да смекчат силата на всяка стъпка. Нашата пръсти се захващат на пода и да помогат на придвижването ни напред. Обувките променят всичко това.

От особено значение за малките деца, които се учат да ходят е да бъдат боси, когато е възможно. За разходките навън и по-студените подове се предлагат минималистични обувки, които максимално се доближават до усещането за ходене бос. Именно такива може да намерите в онлайн магазин Обущета за малки крачета.

В Обущета за малки крачета са подбрани само обувки с доказано качество и произход, отговарящи на концепцията минималистични обувки. 

Предлагат се няколко типа продукти:

  • Домашни пантофи - с подметка от естествен велур, които държат крачетата топли, без да ги запарват.
  • Обувки за вътре и вън - подходящи както за вкъщи и детски заведения, така 

и за прохождане в летните месеци. Имат тънка гумена подметка, която е изключително гъвкава. Вътрешната част на подметката е от растително обработена кожа. Моделчетата имат превидени дупки за максимална вентилация.

  • Обувки Пролет/Есен - подходящи за първите стъпки навън в преходните сезони;
  • Ботички - за прохождане в студените месеци. С малко по-дебела, но също толкова гъвкава подметка, подплатени с естествена вълна.

Всички те са изработени от мека италианска естествена кожа, за да не наряняват нежната детска кожа.

 

 

1
Как да направим правилния избор, когато съчетаваме...
Съвременната кухня - функционална и уютна