Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (477 words)

Как да се грижим за спално бельо от сатен

Търсите подарък или не можете сами да решите какво спално бельо да изберете. Заложете на фини материи, като сатен. Това е подходяща тъкан не само за дрехи, но и за най-интимната зона на дома – леглото.

Търсите подарък или не можете сами да решите какво спално бельо да изберете. Заложете на фини материи, като сатен. Това е подходяща тъкан не само за дрехи, но и за най-интимната зона на дома – леглото.

Ако вече имате такива комплекти спално бельо, но се питате как да се грижим за спалното бельо от сатен, то нашата статия ще ви помогне за решаване на тези и много други ежедневни проблеми бързо и лесно.

Спални комплекти, които не изискват никакви грижи. Дали може да съществува подобно нещо. Спалното бельо може да се пере в машина, при поставяне деликатен цикъл. Материалът може да издържи до 300 измивания, без да губи цвета и формата. Спално бельо от сатен може да се използва в ежедневието, а леглото да изглежда луксозно. Акцентът се поставя и на копринен сатен, който си е истинска класика в нов стил с матраци хепи дриймс .

Други видове могат да се перат в хладка или студена вода. Полиестерът например може да издържат на температура на водата 40-60 градуса. Максималният брой на оборотите, по време на цикъл да достига центрофугиране при 800 оборота в минута. Естествената коприна се изпира при 30 градуса. Препоръчително е да се използват само висококачествени прахове и съхраняващи агенти. Желателно е да се използва антистати.

Спално бельо от фини материи може да не се глади. Достатъчно е само докато е мокро, леко да се изтръсква, без дои да се изисква. Това се прави, за да се запази целостта на тъканта и да се предотврати от увреждане на нишките. Не сушете бельо от коприна на радиатори или на пряка слънчева светлина. За да се запази представянето на продуктите, трябва да подсушете върху хавлиена кърпа, където частите от комплекта да са внимателно разпределени. Направете това веднага след измиване. Детергенти трябва да бъдат избрани в зависимост от цвета. Съставът на избелващи средства включват компоненти, които правят ярки цветовете.

Бяла коприна или сатенено бельо не може да се измие с хлор-съдържащ агенти. Те се отразяват неблагоприятно на нишката, намаляват живота на продукта. Добре е такива да се избелят с водороден пероксид и амоняк. Черното бельо е по-практично, но и за него трябва да се използвай достатъчно добър прах. Сатенът за черно бельо изглежда благороден и елегантен, особено в комбинация с декоративни елементи. Такива могат да са от фини червени панделки, дантели или фигури. За премахване на мазни петна трябва да използвате адсорбенти: талк, тебешир, нишесте. Следи от козметика и терпентин премахват петна от мастило и мляко. Изборът на комплект спално бельо, е важно да си партнира с интериора. Тогава вашата спалня ще изглежда хармонично и стилно. Самата класика като тази заложена в комплекта спално бельо Paris, който може да видите на адрес: http://sleepshop.bg/Paris_400

1
Кой използва гривни – мъже или жени
Какъв модел дръжки да изберем за нашата интериорна...