Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (442 words)

Какъв модел дръжки да изберем за нашата интериорна врата ?

Вратите са незаменима част от нашето жилище, служещи за разделяне на отделните жилищни помещения и за изолиране от топлина, шум и светлина.

Вратите са незаменима част от нашето жилище, служещи за разделяне на отделните жилищни помещения и за изолиране от топлина, шум и светлина. Тяхното комфортно използване е невъзможно ако липсват дръжки. Дръжките служат за улеснение, при тяхното отваряне, затваряне и заключване. Покрай тези си функции и с нарастващия избор от модели, представляват важна част като декорацията на дома.

Голямо разнообразие може да намерите във Врати Велико Търново. А за да използвате дръжките дълги години, при избора им трябва да обърнете внимание на няколко точки:

Избор на материал - производителите предлагат  дръжки  изработени от различни материали като стомана, алуминий, цинк и месинг. Повечето са със сатенирано покритие и за това много не се различават на вид. Измежду тях най–качествени и здрави са изработените от месинг. Ако възнамерявате да ги използвате дълги години трябва да изберете тези изработени от месинг. Има фирми, които произвеждат дръжки от месингова скрап, затова не са с нужното качество, заради това  трябва  да  се обръща внимание и на тяхната гаранция. В гаранцията влиза и условието да са сатенирани добре. При некачествено покритие, след кратко време ще започна  да се износва и ще е причина за придобиване на неприятен външен вид. Ако търсите някакви на средни цени, но и гледате да са качествени, тогава може да изберете такива изработени от цинк. По-нискокачествени са тези изработени от алуминий и в повечето случаи са негаранционни.

 Избор на модел  - измежду десетки модели на дръжки за врати трябва да се подбере модел отговарящ на стила на мебелите и вратите. Производителите предлагат огромно разнообразие отговарящи на всякакъв стил и вкус. Модели с декоративни камъни, със заострени и прави линии, овални и кръгли форми, със застарена визия, класически или тип хотелни. В последно време  все повече се разпостраняват  моделите тип ”розетка” придаващи на вратата един съвремен шик. Именно затова ако решите да използвате от този тип, със сигурност ще вземете правилно решение. За помещения като  баня и тоалетна трябва да се изберат такива с възможност за заключване от вътрешната страна. Те се използват и без ключ, и отвън много лесно могат да се отключат при нужда, с монета или друг предмет и инструмент. Специално са създадени за случаи на самозаключване на деца.

 Избор на цвят - избора на цвета също е от голямо значение. За врати в бял цвят, кремав и светло кафявите врати избора им трябва да бъде в цвят сатен, сатен–никел. За тъмно кафявите и тъмните тонове врати, трябва да са в жълто, сатен–никел, гравирани, комбинация сатен със златист цвят. За врати със състарена визия ,трябва да бъдат антично-медни, антично-гравирани и златистогравирани.

1
Как да се грижим за спално бельо от сатен
Док станция за iPhone 7 – практичният ви помощник
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location