Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (460 words)

Таблети с големи екрани - Съвети при Покупка

Първата част на материалът ни посветен на бурно развиващите се таблети завърши малко след като започнахме да разглеждаме екранът на това така популярно устройство.

Първата част на материалът ни посветен на бурно развиващите се таблети завърши малко след като започнахме да разглеждаме екранът на това така популярно устройство. Освен споменатите в предишната статия екрани съществуват таблети, които имат диагонал на дисплея 8,9”.

Това са Samsung Galaxy tab 8.9, офисният таблет на фирмата Cisco и LG Optimus Pad. Към последният подвид, имайки предвид екранната големина, спадат така наречените свръх таблети с диагонал на екрана по-голям от 10 инча. Към този тип устройства можем да отнесем Asus EEE Pad 12”, 3Q Surf 11,6”,WeTab 11,6” и няколко други ползващи Windows 7 и 8.

Въпреки споменатите в първия абзац таблети, стандартни за този етап се явяват 7 и 10 инчовите устройства. И тук, както при много други технически разклонения на компютрите и техните операционни семейства ще има спорове подобни на вечния спор между windows и различните дистрибуции на linux потребители. В този случай мисля да заема неутралната позиция на мак юзърите.

От съществуващите на пазара таблети с различни големини на дисплея всеки избира, това което му пасва най-добре на личните нужди и предпочитания. Според мен, 10” са оптималния размер за един таблет. Не бихме могли да го оприличим с 13” лопата, примерно, и някак си почти се събира в джоба на любимите ми дънки, поиздувайки ги значително, разбира се.

Съвременните таблети трябва да са удобни за работа, и именно при таблет с диагонал 10 инча, поне според мен разбира се, изгрява в пълната си прелест предимството на работа с устройство притежаващо голям сензорен екран. И като за последно ще ви дам най-силния си аргумент. Помислете, ако 10-те инча не биха били идеалният размер за таблети би ли пуснал Стив на пазара своя iPad именно с този размер на екрана?! Разбира се, че не!

Някъде в предишната част на статията си споменах, че съвременните таблети имат няколко ключови характеристики. Стигайки до този етап ме осени мисълта, че ключов за всички модерни таблети се явява именно екранът и нищо повече. Това е и ключовият фактор когато купувате таблет от онлайн или офлайн магазин, най-добрата класификация на таблети според мен е в emag.bg - винаги проверявам там, след което сравнявам и цените в останалите магазини, но нека се върнем към темата за дисплея.

От дисплея идват и всички други преимущества, които ни предлагат този клас устройства, а това е именно нещото, което разделя таблетите от обикновените смартфони. Уважаеми читатели извинете ме, че постоянно се отплесвам в описания на таблетият клас устройства, а не задълбочавам по темата, която всъщност е и заглавие на нашата статия: целесъобразността на една такава покупка. От който въпрос с всички сили ще гледам да не се отклонявам в част 3 на нашата статия.

1
Видове и начини за избелване на зъбите
На какво да обърнем внимание, кoгато избираме вхо...