Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (484 words)

Четири съвета как да изберем интериорна врата

Когато дойде момента за подмяна на интериорните врати отделете време и помислете, какво искате. Не се хвърляйте без предварителна цел в обикаляне по магазините, защото това само ще Ви изнерви и изтощи, още преди да сте започнали

Когато дойде момента за подмяна на интериорните врати отделете време и помислете, какво искате. Не се хвърляйте без предварителна цел в обикаляне по магазините, защото това само ще Ви изнерви и изтощи, още преди да сте започнали, а след като сте обходили няколко магазина дори няма да помните, какво и къде сте разглеждали, ще бъдете затрупани с информация и още по-объркани, отколкото преди да започнете.  Затова Ви предлагаме няколко практични стъпки, които следвайки ги ще превърнете това изнервящо и стресиращо обикаляне, в едно вълнуващо и изпълнено с удовлетворение начинание.

Стъпка 1: Какъв да бъде цвета? – в днешно време повечето интериорни врати се предлагат в най-разнообразни цветове и гами, като тук избора е индивидуален и той изразява това, което сме. Дали ще бъдат в тон с подовата настилка и стените, или са в контраст с тях е въпрос на личен усет и възприятие. Не се старайте да следвате модните тенденции, направете своя избор , така че да Ви харесва и да се чувствате уютно.

Стъпка 2: Какъв да бъде модела? – и тук, както при избора на цвета, трябва  да се спрете на това, което мислите, че е подходящо или пък Ви е харесало най-много. Вече има в изобилие достъпна информация за всичко, и ако се колебаете или неможете да си представите какъв модел и цвят да бъдат вратите, разгледайте в  интернет, или пък в някое списание снимки за интериор и обзавеждане. Така ще можете да си представите по ясно, какво Ви приляга и как искате да изглежда Вашият дом.

Стъпка 3: Какъв да бъде материала, от който са изработени вратите? – масово предлаганите интериорни врати на пазара са изработени с плоскости от ПДЧ, MDF и HDF. Тези от ПДЧ са най-ниско бюджетни и разбира се с най-ниско качество, което ги прави неподходящи за екстериор  и помещения с повишена влажност.  Плоскостите  от MDF  са със средна плътност, от пресовани дървесни частици при висока температура, ламинирани или фурнирани, което ги прави устойчиви на влага и подходящи за изработка на врати.  Плоскостите от HDF са с най-висок клас,  наподобяват тези от MDF, но технологията на производство е до усъвършенствана , така че крайния продукт е много по твърд и устойчив.

Стъпка 4: Цената, която сме готови да заплатим? –  в търговската мрежа има различни по клас и цена врати. Гледайте из между тези, които са в рамките на бюджета Ви, не губете време и енергия да избирате и да се колебаете между модели, които не можете да си позволите. Обсъдете с консултанта цената, която сте предвидили и той ще Ви насочи към подходящите за Вас.

С тези четири и лесни стъпки подмяната на интериорните врати ще бъде лесен начин да превърнете Вашия дом в едно приятно и уютно място!

1
Как да изберем входна блиндирана врата? На кои ней...
Измерване на напрежение, съпротивление и ток с Мул...