Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (554 words)

7 съвета как да запазите кожата мека и нежна през зимата

7 съвета как да запазите кожата мека и нежна през зимата

Зимното време не е никак забавно за кожата. Студеното време и ниските нива на влажност водят до сух и леден въздух, който изсушават кожата.

Зимното време не е никак забавно за кожата. Студеното време и ниските нива на влажност водят до сух и леден въздух, който изсушават кожата. Не се ли вземат незабавни мерки, сухата кожа може да доведе до напукване и кървене, а суровият зимен вятър ще направи проблема още по-лош. Твърде топлите помещения, както и горещите душове или вани и някои почистващи продукти също дехидратират кожата.

Допълнителната хидратация на кожата би помогнала, но вие трябва да се погрижите цялостно за вашата кожа, като използвате професионална козметика с доказано качество, която ще ви помогне да поддържате кожата си здрава, гладка и с младежки вид.

За да намалите напукването, зачервяването и сърбежа през този сезон, опитайте да спазвате следните няколко съвета.

 1. Почиствайте с хладка вода
  Горещите душове и вани винаги са приятни особено през зимата, но специалистите препоръчват, когато измивате само лицето и ръцете си да ползвате хладка вода, за да се избегне дехидратацията и отмиването на масла от кожата.
 2. Хидратирайте
  Кожата ви се нуждае не само от повече хидратация, а от хидратация веднага след като си измиете лицето. Употребата на хидратираща професионална козметика, спомага за запазването на влагата в порите на кожата. Желателно е този вид козметика винаги да ви е под ръка, за да можете да нанасяте от нея щедро веднага след като почистите лицето или ръцете си.
 3. Избирайте хидратираща козметика внимателно
  Винаги когато избирате козметика четете листовката със съдържащите се в нея съставки. Избирайте козметични продукти с по-маслена основа, защото според специалистите именно този вид козметика има доказано по-благоприятно въздействие върху кожата спрямо сериите на водна основа. Пробвайте професионална козметика от Beautyforce.bg, която съдържа хидратиращи масла, както и екстракт от естествени съставки като лавандула, лайка, жожоба и други, които успокояват сухата и сърбяща кожа.
 4. Ексфолирайте
  Не забравяйте да почиствате кожата си през зимата от мъртвите клетки като я ексфолирате внимателно. Няма как да говорим за правилна хидратация, ако преди това кожата не е почистена от мъртвите клетки. За това първо ексфолирайте с подходящите козметични продукти лицето и ръцете и едва след това използвайте овлажняващите кремове.
 5. Защитете кожата си
  Свикнете да носите ръкавици и шалове, за да предпазите кожата си от студените ветрове, дъжд и сняг. Също така не забравяйте да използвате и слънцезащитни продукти, като най-добре би било да заложите на професионална козметика с UV филтър, защото зимното слънце може да не е толкова силно, като лятното, но то също има неблагоприятно влияние върху кожата.
 6. Консумирайте повече течности
  През зимата хората пият по-малко вода, а не трябва. Те пият повече горещи напитки като какао, кафе или чай, но кожата се нужда от хидратация както отвън така и от вътре. Леко затоплена вода с лимон може да бъде много освежаваща напитка, която има и хидратиращо действие.
 7. Хидратация от вътре на вън
  Консумацията на храни с високо съдържание на вода може да помогне на кожата с е хидратира отвътре навън. Хапвайте повече ябълки, портокали, киви, домати, целина, краставици, тиквички, и моркови. Уверете се, че организма ви получава достатъчно количество витамин С и цинк, които подпомагат здравословното производство на колаген и еластин. А за да си осигурите омега-3 мастни киселини, консумирайте повече риби и ленено семе, които ще дадат на кожата ви градивните елементи, от които се нуждае, за да бъде еластична и гладка.
3
Измерване на напрежение, съпротивление и ток с Мул...
Как да изберем мебели за баня