Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (490 words)

Как да изберем мебели за баня

При избора на мебели за баня за по-голяма гъвкавост купувачът има възможност да закупи шкафовете и мивките отгоре отделно. По този начин купувачът е свободен да пазарува шкафове, не непременно и само свързани с използване в банята.

При избора на мебели за баня за по-голяма гъвкавост купувачът има възможност да закупи шкафовете и мивките отгоре отделно. По този начин купувачът е свободен да пазарува шкафове, не непременно и само свързани с използване в банята. Освен това увеличаването на функционалността и стила е възможно чрез добавяне на аксесоари като разделители за чекмеджета, корнизи, крайни панели и рафтчета.

Добавяне на стенни елементи

Едно стенно шкафче за баня добавя възможности за съхранение на тоалетни принадлежности и лекарства. Някои шкафчета имат закачалки за кърпи под рафтовете за допълнителна функционалност. Други са произведени с огледални повърхности на предната си част, което ги прави подходящи да висят над мивката в банята. Ако купувачът избере шкафче- аптечка, има три допълнителни възможности, които да разгледа.

Вградени шкафчета - Вградено шкафче- аптечка изисква купувачът да изреже ниша в стената, за да помести шкафчето. Тъй като повърхностите обикновено са произведени от неатрактивен алуминий или фибростъкло, е необходимо изцяло да са в стената.
Монтирани на стената или вградени шкафчета - Този тип шкафчета могат да се монтират като вградените. Те се продават с всички необходими принадлежности, за да могат да бъдат окачени в ниша в стената. Тъй като имат завършен екстериор, могат да бъдат монтирани и директно върху стената, без да има ниша. Тази възможност предлага голяма гъвкавост за купувач, който не е сигурен дали окачването на стената в банята му харесва.

Монтирани на стената шкафчета- Тези шкафчета не са подходящи за вграждане. Те имат декоративни первазчета отгоре, отдолу и отстрани. Купувачът може само да ги монтира на стената и трябва внимателно да измери, за да се увери, че не са твърде високо над мивката.

Мястото над мивката и в самата банята определя дали един вграден стенен шкаф е по-добър избор, отколкото повърхностно монтиран такъв. Ако купувачът очаква, че рязането в стената може да създаде проблеми, повърхностно монтиран шкаф отново е по-добър избор.

Друг вид стенни елементи в банята са рафтовете. Рафтовете могат да бъдат затворени с врати, за да скрият от погледа разнородните неща, съхранявани на тях. Някои видове съчетават затворена част с поставка за кърпа на дъното и открит рафт отгоре. Това предлага пространство за декоративни предмети и стайни растения. Едно популярно решение за рафтове е да се монтират около тоалетната. Слагат се достатъчно високо, за да съответстват на размера на тоалетната чиния, като горната половина е съставена от рафтове за допълнително съхранение на предмети. Дизайнът често съчетава отворени и затворени рафтове. Купувачът трябва внимателно да измери ширината на тоалетната, за да отговаря на ширината на този вид. Рафт, твърде широк за местоположението, ще изглежда в противоречие с иначе добре подхождащите си шкафове. Тези рафтове могат да бъдат закрепени с дюбели, които преминават през стената на банята за допълнителна стабилност. Това обикновено е добра идея за живеещите в земетръсни области.

1
7 съвета как да запазите кожата мека и нежна през ...
Адвокат по търговски дела