Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (436 words)

Охладител за лаптоп – нужен ли ни е?

Много често хората се питат неоходимо ли е допълнително охлаждане за лаптоп и дали то да бъде само през лятото. Истината е че повечето лаптопи особено моделите на Lenovo имат добро охлаждане и няма нужда от допълнителен охладител

Много често хората се питат неоходимо ли е допълнително охлаждане за лаптоп и дали то да бъде само през лятото. Истината е че повечето лаптопи особено моделите на Lenovo имат добро охлаждане и няма нужда от допълнителен охладител, но много често лаптопите се поставят върху одеало, дивана или леглото, което допълнително затопля уреда. В този случай е добре да имате допълнително охлаждане, а ето и моята история:

Преди седмица си купих охладител за лаптоп . Доволен съм, защото преди това имах доста проблеми с преносимия си компютър. От две години го имам и не беше правил никакви изцепки до преди 2 месеца. От тогава често започна да „бучи“, а понякога и дори да се рестартира. След кратка справка в интернет и няколко въпроса към компетентни лица разбрах, че причината най-вероятно е недоброто му охлаждане. Занесох го в сервиз, в който ми казаха, че няма начин да сложат по-голяма перка, защото мястото не позволявало, а тази, която работеше в момента просто била перфектна. От там също ме посъветваха да потърся допълнително устройство, с което да „помогна“ в работата на моя компютър.

Не ми трябваше много време, за да попадна на онлайн магазина Poruchai.bg. В него намерих един охладител за лаптоп, който външно ми допадна, а също така и с показателите си. Перфектното устройство за моя компютър, който имаше крещяща нужда от него. Веднага го поръчах и на следващия ден го взех от Еконт. Оказа се, че с помощта на новото устройство компютърът ми пак работеше като нов. Преди това в сервиза беше старателно почистен от служителите, но проблемите си бяха останали. След като обаче сложих новото неоново „чудо“ и то задуха под него всички грижи, които имах до момента се изпариха. Тъй като съм фен на лаптопите Lenovo исках охладителът ми за лаптоп да бъде на тази марка, но за съжаление Lenovo не произвежда такива охладители.

Предупредиха ме, че когато преносимият ми компютър се загрява прекалено в един момент някоя част от хардуера може да не работи на пълна пара, а в един момент даже и да изгори. Няма смисъл да ви обяснявам, че много по-евтино е да се разделиш с 25-30 лева веднага, отколкото в последствие да дадеш няколкостотин лева за подмяна на повредените части. Бързо взех решението и си купих охладител за лаптоп и се радвам, че го направих навреме. Съветът ми е да се грижите за техниката си ако искате тя да ви служи вярно дълго време.

2
Избер на хотел в Бузлуджа = лукс и спокойствие сре...
Слушалки EarPods? О, да!