Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (424 words)

Според учените продуктите за избелване на зъбите в домашни условия са ефикасни

Според изследвания на международната организация Cochrane Collaboration research – избелващите продуктите за домашно приложение са се доказали като ефективни в избелването на зъбите.

Според изследвания на международната организация Cochrane Collaboration research – избелващите продуктите за домашно приложение са се доказали като ефективни в избелването на зъбите. Изследването потвърждава, че много избелващо продукти имат краткосрочни ефекти при избелване на зъбите.; Въпреки това, изследването не анализира дългосрочния ефект на продуктите за избелване.

Проучването се основава на 25 изследвания, направени, да се анализира ефективността на различни видове продукти за избелване на зъбите, включително и такива за професионално избелване в зъболекарски кабинет.

Всички изследвани продуктит съдържат карбамиден или водороден прекис като избелващ агент. Тези вещества могат да бъдат открити в много продукти за избелване, като в избелващи писалки и така и в системи за избелване със шини. Проучването не анализира избелващи пасти за зъби.

Това изследване предлага добри новини за много хора по света, които използват продукти за избелване, с цел получаване на блестящо бяла усмивка. Въпреки, че има много различни видове продукти за избелване в търговската мрежа и онлаин, е добре да се знае, че два различни вида решения за бели зъби: избелващи и слабоизбелващи продукти.

Разликата между двете продукти е в степента на въздействие:

Избелващите продукти, реално побеляват зъбите и те променят естествения си цвят. Тези продукти съдържат избелващ водороден прекис (пероксид), който е предназначен за отстраняване на външните и вътрешните петна от зъбите. Вътрешни петна са разположени в порьозния слой на зъба и те са трудно достижими. Външните петна се появяват на повърхността на зъбите.

Слабоизбелващите продукти са предназначени само за работа върху повърхностните петна и те не променят естествения цвят на зъбите. Те са идеални за хората, чиито зъби са чувствителни към избелващи продукти. В тези продукти концентрацията на водороден пероксид е по-ниска.

Доказателствата показват, че избелването на зъбите е безопасно. Според данни на Американската стоматологична асоциация, избелванео на зъбите с 35 % карбамид пероксид (доста стандартен размер в избелване на зъбите продукти) е безопасно и ефективно. Може да има някои странични ефекти като чувствителност на венците, които могат да доведат до раздразнение на венците. Тези нежелани реакции обикновено са само временни и изчезват веднага след като процедурата е приключила. В случаи на поява на чувствителност е препоръчително да се намали времето на избелване или да се избере продукт с по-ниска концентрация.

Има много различни видове избелващи продукти, които са безопасни и ефективни, така че това е добър момент да се получи по-бяла усмивка. Мнозина смятат, че трябва да се изпробват на няколко продукта, преди да изберете този, който подхожда най-добре за зъбите ви.

2
Как белите зъби могат да подобрят вашето самочувст...
Специална защита за iPhone 6/6S