Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (634 words)

Бърз преглед на различните видове калъфи за iPhone 7

Бърз преглед на различните видове калъфи за iPhone 7

Ако iPhone 7 е новото бижу, с което сте се сдобили, значи сте направили добър избор. Ще се наложи обаче да направите поне още един избор, ако искате блясъка му да се запази още дълго време – ще трябва да му изберете калъф.

Ако iPhone 7 е новото бижу, с което сте се сдобили, значи сте направили добър избор. Ще се наложи обаче да направите поне още един избор, ако искате блясъка му да се запази още дълго време – ще трябва да му изберете калъф.

Добре, знаем, че с калъф не е същото. iPhone 7 е радост за очите ви и изобщо не можете да си представите да го опаковате в каквото и да е. Но спомняте ли си в какво се превърна предишния ви прекрасен смартфон само след няколко седмици употреба без калъф? Горчивата истина е, че няма друг начин да предпазите корпуса и дисплея, освен да ги „облечете”.

Разбира се, има и добра новина. Всички калъфи за iPhone 7 вече са толкова многообразни, че със сигурност ще попаднете на някой, който с удоволствие бихте ползвали и бихте гледали по цял ден. Разбира се, няма да обсъждаме дизайнерските решения, тъй като външния им вид е въпрос на личен вкус. Ще опитаме само да ви ориентираме във видовете калъфи, като прегледаме набързо предимствата и недостатъците им.

1. Силиконови калъфи за iPhone 7

Изключителен избор от цветове, пъстри принтове и оформление – няма начин да не си харесате. Има и прозрачни модели, създадени специално за феновете на външния вид на смартфона. Силиконът, от който са изработени, е качествен и издържлив, но и лесен за обработване и това определя невероятното им разнообразие. Иначе са удобни за носене, тъй като не се хлъзгат. Покриват само гърба и страните на корпуса и за дисплея ще трябва да помислите отделно.

2. Кожени калъфи за iPhone 7

Кожата е синоним на класа и стил, дори когато се отнася до смартфони. Елегантни и качествени, с тях няма да се посрамите никъде. Някои от моделите имат допълнителни екстри – джобчета за карти и документи, халки за носене на колана, въженца за врата, приспособления за поставяне на маса в позиция, в която да ви е удобно да наблюдавате дисплея. Обикновено покриват и тъчскрийна, така че осигуряват цялостна защита. Разбира се, цената на този лукс понякога е малко по-висока.

3. Алуминиеви кейсове за iPhone 7

Те са прекрасен вариант за онези от вас, които са влюбени във външния вид на смартфона. Изглеждат досущ като оригиналния корпус с тази разлика, че когато се захабят, можете лесно да ги смените. Освен това са удароустойчиви и няма да позволят на леки удари да повредят устройството. Не покриват дисплея, така че ще трябва за го защитите отделно.

4. Удароустойчиви калъфи за iPhone 7

Сам по себе си iPhone 7 е влаго- и прахоустойчив, но не е защитен при изпускане. Тези калъфи правят протекцията пълна. Обикновено са хибридни – създадени са от външен слой от твърд поликарбонат, който поема удара, и вътрешен слой от мек силикон, който предпазва корпуса на смартфона. Страхотен вариант са за хора, които водят динамичен начин на живот. Те също защитават само гърба и страните.

5. Спортни калъфи за iPhone 7

Нямат кой знае колко изискан вид, но пък вършат добра работа. В тази категория влизат два вида. Едните са проектирани така, че да прикрепват здраво смартфона към китката, ръката или кръста ви, за да сте спокойни, докато тренирате. Другата част са водоустойчиви. Макар че iPhone 7 ще се справи добре с няколко пръски дъжд, за спортове като сърф, ски, сноуборд и плуване определено ще имате нужда от такъв калъф. На практика пазят и от кал, пясък, прахоляци и мръсотия, така че реално можете да ги използвате при много дейности.

Ако вече избрахте своя калъф за iPhone 7 и искате повече подробности за конкретните модели, можете да ги научите в каталозите на онлайн магазин Маровски.

3
Специална защита за iPhone 6/6S
Избор и поддръжка на врати