Размер на шрифта: +
5 minutes reading time (919 words)

Как да се предпазим от лошата енергия

Как да се предпазим от лошата енергия

Хората често не осъзнават каква сила могат да имат негативните мисли и как им се отразяват. Всеки среща в живота си хора с негативно мислене, постоянно мърморещи и недоволстващи от живота. Но знаете ли, че техните мисли влизат и във Вашите, и не само че се насаждат в нас, но и пречат да вземаме правилни решения.

Хората често не осъзнават каква сила могат да имат негативните мисли и как им се отразяват. Всеки среща в живота си хора с негативно мислене, постоянно мърморещи и недоволстващи от живота. Но знаете ли, че техните мисли влизат и във Вашите, и не само че се насаждат в нас, но и пречат да вземаме правилни решения.

Случвало ли Ви се е да станете заредени със страхотно настроение, всичко да Ви потръгва гладко, да облечете любимите си дрехи и да се наслаждавате на деня, но накрая да се върнете във вас страшно изморени и изтощени. Положителните ви мисли са минало, защото те са енергийно „изпити“ от отрицателните мисли на хора, които сте срещнали.

Още по- сложна става ситуацията, когато започва да се появява и внезапно главоболие, виене на свят, чувство, че сте „ударени с парцал“, без видима причина. Не бързайте да свързвате тези симптоми с урочасване. Може и то да е причината, но има разлика между прикрита злоба и неприкрита. Урочасването е прикритата злоба- хората Ви хвалят и лицемерно Ви се възхищават, а истината е, че не искат Вие да сте по- успешни от тях. Това е т.нар. „скрита завист“.

Неприкритата злоба обаче кара хората съвсем съзнателно да изпращат отрицателните си мисли към Вас, да спорят, да критикуват, да търсят всичко лошо в работата Ви и дори открито да заявят, че не сте им приятни.

И двата вида злоба са унищожително насочени към нас, но прикритата е по- опасна. Защото докато при съзнателната злоба, знаеш от кой да стоиш далеч и да се пазиш, то при прикритата нямаш и представа кой и колко те мрази.

a

Лоша енергия можем да прихванем само от един поглед или ръкостискане, от вечното оплакване на събеседника и неговото негативно отношение към всичко. Дори и не насочено конкретно към нас, отсрещния може подсъзнателно да ни влияе отрицателно.

Как да се предпазим от такива хора? В крайна сметка не можем да се скрием от света и да живеем в стерилна среда.

Има някои лесни начина, с които да отблъснем лошата енергия и да се предпазим от нея.

Ако например забележите, че пред Вас стои злобен човек и нямате желание да общувате, но трябва по някакъв начин да го изслушате, мислете за нещо светло. Злобните хора обичат мрака. Мислете за Слънцето, запалете цигара ако пушите или ако сте в дома си, напалете свещи. Така ще отблъснете негативните вибрации и мислите на отсрещния няма да Ви се отразят.

Ако пред Вас стои човек, който постоянно се оплаква, винаги има проблеми и е черноглед, то не позволявайте неговите мисли да заседнат във Вас. Дори и да Ви говори, мислете за друго, гледайте нещо приятно наоколо, може даже мислено да си повтаряте : „Аз не мисля като него, той не е прав.“ При възможност може да си пуснете релаксираща музика, която ще Ви отпусне.

Ако по природа сте малко страхлив и неуверен, е добре да се защитите по- добре. Добра идея е да носите планински кристал в себе си и да се научите да владеете страха. Обръщаме внимание на страха, защото той е Вашето уязвимо място за всички лоши погледи и енергии, насочени към Вас. Можем да го наречем „проводник“ на негативна енергия. За това скъсайте веригата, преди да е станало късно.

Какво да правим, ако вече сме прихванали негативни вибрации? Има няколко начина, с които може да ги изчистите.

Да започнем с дома. Ако в домът Ви има лоша енергия, то Вие незабавно трябва да го пречистите. Това място е свято и лично, в него цари уют и спокойствие. Ако забележите, че Ви заболява глава, докато сте си във Вас без причина, или близките и Вие боледувате все по- често, ако караниците помежду ви се увеличат, то несъмнено има нещо гнило. Добре е да извикате свещеник, който да направи водосвет на дома Ви, или сами да го пречистите. Вземете едно голямо парче дърво от трепетлика, топола или люляк. Нека престои в дома Ви една седмица, след което го хвърлете в течаща река или водопад. Пренареждането на мебелите също може да окаже благоприятно влияние върху дома.

За да пречистите себе си от насъбрала се негативна енергия, можете лесно да направите това с едно яйце.  Ще са Ви необходими буркан, вода и едно яйце. Счупвате яйцето в буркана, след като мислено сте му благодарили за „саможертвата“ и добавяте водата до горе. Поставете буркана на място, където прекарвате най- много време във Вас- спалня, хол, кухня и т.н. Забележете дали поставяте яйцето над себе си или под, според това ще определите къде е Вашата отрицателна енергия. След половин час може да забележите дали яйцето се променя или не. Ако започват да се образуват малки бели нишки, като паяжина сте понасъбрали дневните негативни вибрации и не е нещо сериозно. След 24 часа ако яйцето е така, както сте го поставили, значи Вие нямате насъбрани негативни влияния, ако е образували редица бели нишки, то лошите енергии както казахме са в рамките на нормалното и яйцето ги е изчистило от Вас. Ако обаче забележите, че цялото яйце е забулено в бяла „пелерина“ и около него има бели нишки, то лошата енергия се понасъбрала доста, възможно е да сте били и урочасани. Хвърлете яйцето в тоалетната или мивката и пуснете водата. Така отмивате всичко лошо и негативно във вас и дома си. 

2
Как да съхраните картината и функционалността на i...
Ефективни билки, които борят есенната депресия
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location