Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (370 words)

3 съвета как да поддържате здравето на зъбите си през нощта

Вашите здрави зъби изискват много грижи, които включват спазването на правила не само през деня, но и нощно време.

Вашите здрави зъби изискват много грижи, които включват спазването на правила не само през деня, но и нощно време.

Независимо дали имате фасети или изцяло естествени зъби, времето, в което спите оказва критично въздействие върху цялостното здраве на устната кухина. Спазването на хигиенни навици през нощта е най-надеждната превантивна мярка срещу развиването на плаката, кариесите, зъбният камък.

Предлагаме ви 3 ефикасни начина, благодарение на които ще знаете, че зъбите ви са защитени, дори докато спите:

  1. Задължително мийте добре зъбите си вечер, преди да заспите. Това е най-важното правило в оралната хигиена, именно защото предпазва от натрупване на плаката и формиране на зъбен камък. Стоматолозите препоръчват при пациенти, чиито зъби са склонни към инфекции, зъбите да се мият с паста за зъби, веднага след вечеря и втори път - непосредствено преди лягане. Ако имате фасети, миенето вечер също е строго задължително, за да поддържате белотата им.
  2. Използвайте вода за уста -  освен че, оставя свеж дъх, ползата от водата за уста е че, тя съдържа специални съставки, които подсилват емайла на зъбите и спомагат за издръжливостта срещу инфекции. Водата за уста е перфектният начин да премахнете евентуалните остатъци от храна. Строго се препоръчва непосредствено след миене с четка за зъби, нощем, да ползвате водата за уста, тъй като тя има лечебни свойства и за венците. Поради различните видове от този продукт на пазара, добре е да се съветвате със стоматолога си, за да сте сигурни, че се доверявате на качествен и доказано ефикасен, за оралното здраве,  продукт.
  3. Помислете за електрическа четка за зъби – електрическата четка е двойно по ефикасна в премахването на плаката и остатъците о храна, в сравнение с нормалната четка за зъби. Тя използва въртеливи движения и е способна да отстрани всички възможни замърсявания по зъбите. Разбира се, може да се допитате до стоматолога си – той ще ви препоръча най-подходящата за вас електрическа четка, която да е удобна и лесна за употреба.

Не забравяйте, че въпреки системните грижи, които полагате за зъбите и фасетите си, редовните профилактични посещения при стоматолога са един от факторите, които не бива да пренебрегвате, когато се стремите да поддържате блестящата си холивудска усмивка.

1
Съвети при избора на спални
Как да не прецакате новия си iPhone 7 Plus
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location