Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (586 words)

Как да не прецакате новия си iPhone 7 Plus

Как да не прецакате новия си iPhone 7 Plus

Когато Apple iPhone 7 Plus се появи на пазара, светът гръмна в нестихващи дискусии за функционалността на нововъведенията му. Широко се обсъждат и осъвременената технология на  единствения му бутон, и изчезването на 3,5-милиметровия стерео жак за слушалки.

Когато Apple iPhone 7 Plus се появи на пазара, светът гръмна в нестихващи дискусии за функционалността на нововъведенията му. Широко се обсъждат и осъвременената технология на  единствения му бутон, и изчезването на 3,5-милиметровия стерео жак за слушалки. На практика по-голямата от двете последни „ябълки” има един бутон и един порт, които служат за всичко (а добрата новина е, че има нужда и от само един специален Lightning кабел за iPhone 7 Plus).

Не, няма да взимаме отношение по темата, тъй като всички страни в спора си имат своите неоспорими доводи. Това, което е по-важно за нас е, че iPhone 7 Plus е най-новаторския модел, излизал напоследък на пазара. И ако тази марка има своите заклети фенове и своите току-що откриващи я поддръжници, то определено има защо.

Всеки пресен собственик на технологичното чудо ще открие, че всъщност трябва да се снабди с още няколко специфични аксесоара, които да му осигурят безпрепятствена и спокойна работа с устройството. За единия аксесоар Apple са се погрижили сами – в комплекта най-вероятно ще получите нови слушалки с Lightning конектор, които да използвате за слушане на музика, както и преходник от Lightning към 3,5-милиметров жак, ако държите на старите си слушалки със стандартния стерео жак.

Въпреки че смартфонът е водо- и прахоустойчив, за да не захабите набързо блестящия му външен вид, все пак ще имате нужда от калъф. Добре е да е специално създаден за модела калъф, който да е изрязан така, че да не пречи на страхотната работа на двойната камера.

Но най-важният от задължителните аксесоари си остава оригиналният Lightning кабел за iPhone 7 Plus, който завършва с USB конектор и ще ви помогне да презареждате и синхронизирате телефона. Ще можете да го използвате при зареждане от компютър или док станция, както и за прехвърляне на данни между смартфона и компютъра или лаптопа ви. Това, че казваме „оригинален”, не е никак случайно. Вероятно вече знаете, че системата Lightning е създадена, патентована и използвана само и единствено за устройствата на Apple (и то за моделите от 2012 година насам). Компанията смята, че това е единственият начин, който гарантира наистина качествено, бързо и безопасно презареждане на батерията и прехвърляне на данни между устройствата ви. Освен това  твърди, че само така може да контролира правилната употреба на смартфона, за да може да осигури максимално качествена работа на устройството, дори когато е във връзка с различни аксесоари. Поради тази причина е въвела MFi система за сертифициране, с която ясно да покаже на потребителите кои кабели са с нужното качество на изработка и технически показатели. Нещо повече – в сертифицираните конектори има вграден чип, чрез който смартфонът разпознава дали към него е включен оригинален кабел. Което, разбира се, се отразява на работата му.

За да не си направите мечешка услуга, ще е най-добре да се снабдите с истински кабел. Няма да ви е особено трудно да го разпознаете. В оригиналните кабели за iPhone 7 Plus конекторите са изляти в едно цяло, а пластините им са заоблени и метални (в сиво). Кабелът трябва да притежава и надпис със сериен номер от 12 или 17 цифри върху самия кабел – потърсете го на около 18 см от USB конектора. Друг елемент, който е добре да откриете, е логото „Made for iPod/iPhone/iPad”.

А ако не ви се занимава с всичко това – вземете си гарантирано оригинален Lightning кабел за iPhone 7 Plus от Маровски.

3
3 съвета как да поддържате здравето на зъбите си п...
Избор на олекотена завивка
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location