Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (496 words)

Блиндирани врати на разумни цени – възможно ли е това?

Всеки знае, че изключително здравите и сигурни блиндирани врати се предлагат на по-високи цени, отколкото интериорните и другите модели.

Всеки знае, че изключително здравите и сигурни блиндирани врати се предлагат на по-високи цени, отколкото интериорните и другите модели. Докато при обикновените врати можете да намерите модели, чиито цени започват от 200 лв и дори по-малко, то при блиндираните външни врати цените се движат в диапазона 500 – 1000 лв, като в някои случаи горната граница може да бъде премината.

Възможно ли е да намерим качествени блиндирани врати на разумни цени?

Много хора смятат, че ако заложат на по-евтините разработки ще се наложи да направят компромис с качеството и това е донякъде вярно, но все пак, има случаи, когато по-ниската цена и високото качество са напълно съвместими. Основно условие да попаднете на такава оферта е да работите само с производител или директен вносител – колкото по-малко прекупвачи има между производителя и клиента, толкова по-малко се оскъпява вратата.

Големите производители и търговципредлагат за блиндирани врати цени, които са по-ниски, тъй като постоянно включват в своя каталог нови разработки, което им позволява да предлагат по-старите си модели на промоция или с много голяма отстъпка. За жалост при по-сигурните и стабилни входни врати, такава оферта е по-трудно да се открие, затова ако попаднете на нея, в никакъв случай не се колебайте да се възползвате.

Защо именно блиндирани?

Входната врата в една сграда, била тя жилище, офис или търговско помещение по правило трябва да бъде с много високо качество и анти-взлом защита. По-евтиният вариант в случая са металните врати, но те не предлагат такова ниво на сигурност както блиндираните, и в същото време дават по-малко възможности за повишаване степента на защита чрез монтиране на допълнителни заключващи механизми или охранителни системи.

Много е важно да споменем, че блиндираните модели входни врати имат изключително висока естетическа стойност. Ако сте смятали, че трябва да избирате между сигурност и естетика, то определено не сте запознати с решенията, които престижните марки предлагат в момента. Днес на пазара се предлагат отлични блиндирани модели, украсени с невероятни декорации и орнаменти – това ще придаде допълнителен чар както на вътрешната част на дома ви, магазина или офиса, така и на цялата фасада на сградата.

Говорейки за сигурност и максимална защита, не можем да не споменем, че на цената на този тип врати може да повлияе и вида на заключващата система. Колкото по-сложно и високотехнологично е заключването на вашата врата, толкова по-скъпо ще се наложи да платите за нея, но все пак, не колкото, ако оставите дома си напълно незащитен срещу крадци и вандали.

Друго, което може да покачи цените на блиндираните врати  са допълнителните им защитни качества. Една врата трябва да пази не само от външни посегателства, но и да умее да защитава сградата от неблагоприятни атмосферни влияния – най-вече от студа. Ако изберете врата с по-високи топлоизолиращи свойства, вероятно ще се наложи да доплатите най-малко 100лв, но предвид възможността да спестите средства, като направите дома си енергийно ефективен, това е инвестиция с много бърза и пълна възвръщаемост.

 

2
Избор на олекотена завивка
Работата на инфрачервените уреди за отопление