Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (457 words)

С какво Google Adwords допринася за бизнеса

Във време, в което телевизионната реклама е безсмислено скъпа, радио рекламата няма никакъв резултат, печатната реклама губи своите позиции бизнесът има нужда от бърз, ефективен и изгоден начин да рекламира.

Във време, в което телевизионната реклама е безсмислено скъпа, радио рекламата няма никакъв резултат, печатната реклама губи своите позиции бизнесът има нужда от бърз, ефективен и изгоден начин да рекламира.

Това е онлайн рекламата и в частност рекламата в Google Adwords. Буквално всеки може да си я позволи. Какво означава това?

На практика това е рекламата, в която всеки абсолютно сам решава за колко време, колко иска да похарчи.

Но, както се казва в рекламите, това съвсем не е всичко. Това е и рекламата, в която можете да проследите буквално къде и за какво е отишла всяка стотинка. А как става това?

В общия случай този вид реклами се таксуват на желано от вас действие- клик към сайта, импресии или гледания (ако имате видео реклама в Youtube например). И освен това отново е във ваши ръце колко смятате, че е разумно да похарчите за всеки един клик- тоест задава се някакъв таван за това колко максимум искате и сте склонни да похарчите за 1 клик.

Всяка реклама има нужда от някакво насочване- тоест кой, кога и по какви критерии да я види. В най- масовия за България случай фирмите рекламират по ключови думи или Google Adwords Search. Тоест определя се някакъв набор от ключови думи, които да отговарят на вашата дейност или продуктите, които искате да продавате чрез сайта си, които се разделят смислово на групи, за които пък се пишат по определени правила рекламни послания, или реклами. Да предположим, че имате онлайн магазин и предлагате дамски рокли. Потребител влиза в търсачката, пише „дамски рокли“ и воала- вижда вашата реклама. Ако тя е достатъчно атрактивна (но и разбира се правдоподобна), то тя ще привлече вниманието на потребителя и той ще кликне и посети вашия сайт.

Е, от тук нататък идва вашата задача да реализирате потенциалния клиент, който имал интерес от вашите продукти и е посетил сайта ви. Тук вече роля ще играят качеството а вашите стоки, процеса на покупка, възможностите за плащане, цените и много други условности.

Този тип реклама, колкото и просто да звучи, всъщност за получаване на оптимален, добър резултат има нужда от намесата на професионалисти. Това трябва да е добра, проучена или препоръчана дигитална агенция за онлайн реклама. Нейната цел е от една страна да получите максимално ниска цена за клик (условно приемаме, че това е целта на вашата кампания), максимално добра позиция, максимален брой кликове. До, но всички тези кликове и трябва да са направени от максимален брой релевантни, или нека кажем по просто, адекватно отговарящи на вашите нужди потребители.

За това най- добре поверете вашите онлайн кампании на специалисти в онлайн рекламата.

1
Работата на инфрачервените уреди за отопление
Имаме ли нужда от локализация