Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (542 words)

С какво професионалните услуги ще ви помогнат при регистриране на фирма?

Всяко лице или сдружение, желаещо да извършва търговска дейност или каквато и да е бизнес операция на територията на България, трябва да премине през регистриране на фирма, преди да се заеме със същинската дейност. Това, разбира се е валидно в случай

Всяко лице или сдружение, желаещо да извършва търговска дейност или каквато и да е бизнес операция на територията на България, трябва да премине през регистриране на фирма, преди да се заеме със същинската дейност. Това, разбира се е валидно в случай, че въпросното лице или сдружение иска да бъде юридически признато за част от родния бизнес климат, с произхождащите от това отговорности и задължения.

Регистрацията на една фирма не е механично действие, валидно за всички видове бизнес структури. Процедурата по регистриране може да бъде проста и кратка като срокове за един тип фирми и сложна и тромава за други. И в двата случая става въпрос за поредица от административни и юридически стъпки, които трябва да бъдат изпълнени. И в двата случая не е желателно допускането на грешки – както неволни, така и умишлени. Ако не сте компетентни в тази област или нямате необходимите за целта време и нерви - по-добре поверете задачата в ръцете на професионалист.

С какво професионалната услуга ще ви бъде полезна?

Услугите на професионална фирма, занимаваща се с регистриране на фирми ще ви бъдат полезни по много начини. На първо място, ще ви помогне да спестите ценно време, защото дори най-елементарната процедура е свързана с разход на този ценен ресурс. Другото предимство на работата с професионалист е възможността да получите:

Консултация с юрист

Не всеки бъдещ бизнесмен е напълно наясно как държавните институции третират различните видове фирми. От типа на вашата бизнес структура ( ЕТ, ЕООД, ООД, АД и т.н.) зависи какви ще бъдат вашите задължения и права като собственик, как ще оперирате на родните и международни пазари, какви данъци ще плащате и с кои срокове и законови изисквания ще трябва да се съобразите. Професионалната услуга ви дава право на консултация с юрист, който ще ви помогне да изберете правилно вида на своята бизнес структура, така че да избегнете излишни разходи и главоболия и да извлечете максимални ползи от своята дейност.

Консултация със счетоводител

Професионалните фирми за счетоводни и правни услуги ви дават право и на счетоводна консултация, от която е изключително важно да се възползвате преди фактическото регистриране на фирмата. Опитният счетоводител ще ви разясни тънкостите на данъчното планиране, ще ви помогне да изберете начина, по който ще взаимодействате с данъчните власти и този, по който фирмата ви ще води своята финансова документация. Всичко това има огромно значение за вида на вашата структура, затова е важно да се възползвате от тази консултация преди да започнете да подготвяте документите за вписване в Търговския регистър.

Кои стъпки от регистрирането ще поеме професионалната фирма?

След консултациите с двамата най-важни експерти – юрист и счетоводител, професионалистите ще се заемат и с всички останали задачи, свързани с регистрирането на вашата фирма, а именно:

  • Изготвяне на нужните документи;
  • Откриване на набирателна сметка;
  • Изработване на фирмен печат;
  • Входиране на цялата документация в Агенция по вписванията;
  • Плащане на всички държавни такси и банкови комисионни;
  • Издаване на удостоверение за Актуално състояние.

При желание от ваша страна, фирмата може да поеме и последващите регистрирането административни процедури, като данъчна регистрация, регистрация на касов апарат, вписване по ЗДДС и др.

 

1
Египет- легендата продължава
Какво представлява хипербарната кислородна терапия...