Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (645 words)

Полезни съвети при избор на детска количка от MiniMod.bg

Полезни съвети при избор на детска количка от MiniMod.bg

Закупуването на детска количка е нещо, с което всеки родител се сблъсква. При нейния избор ние трябва да се съобразим на първо място с това, тя да осигурява безопасността на нашето дете.

Закупуването на детска количка е нещо, с което всеки родител се сблъсква. При нейния избор ние трябва да се съобразим на първо място с това, тя да осигурява безопасността на нашето дете. Важно условие при избора й е и това, с какви функции искаме да разполага, както и да предлага комфорт на нашето дете.
За това ние се допитахме до опита на доказаните специалисти от детски магазин Minimod.bg, които споделиха с нас 4 полезни съвета, които биха ви помогнали при избор на детска количка.

 1. Безопасност

  • Добре е детската количка да предлага 5 позиционна система на коланите, която да защитава вашето дете и да осигурява необходимата му безопасност.

  • Желателно е внимателно да прегледате малките и тесни пространства, в които детето би могло да пъхне своите пръстчета, крачета и ръчички.

  • Добре е също да разполага с добра и леснодостъпна спирачна система, която да използвате при нужда.

 2. Важно условие при избор на детска количка е какъв е вашият начин на живот и в какви условия желаете да я използвате:
  • За дълги разходки навън и в парка

  На вас ви е необходима количка с големи джанти и мека вътрешност, в която детето да се чувства добре. Тя може да се окаже по-обемиста, поради меките възглавници за обграждащи вашето дете, както и коланите гарантиращи неговата безопасност, но с нея детето ще бъде всеки ден на разходка и ще се радва на чистия въздух и слънчевите лъчи.

  • Ако вашето ежедневие протича по-често в МОЛ — ове и други големи търговски обекти

  Вие се нуждаете от малка и компактна детска количка, която ви предлага лесно маневриране из търговските центрове. Тя трябва да бъде лесно сгъваема, лека и да се побира в багажника на личния ви автомобил.

 3. С какви функции да разполага вашата детска количка 

  • Седалките

  Мекотата и обемът на седалките е различна при всички видове, марки и модели колички. Вие сами трябва да определите, кои седалки ще осигурят най-голям комфорт за вашето дете.

  • Позиция на детето

  Детските колички разполагат с различно позициониране на детето. В зависимост от неговата възраст детето може да бъде в легнало, полулегнало или в седнало положение, както и в позиция към майката или гледащо самостоятелно напред.

  • Тавичка тип барче

  Тавичката е предназначена за това, ако желаете да храните вашето дете навън. Тя предлага и условия за самостоятелно хранене на детето, когато то е достигнало необходимата възраст.

  • Други аксесоари

  Разполагат с различни видове допълнителни аксесоари, като: чадърчета за слънце, дъждобрани, комарници и др. Вие сами избирате, какво да притежава вашата детска количка, в зависимост от условията, в които ще я използвате.

  • Система за сгъване

  Количката трябва да предлага лесна система за сгъване, за да може докато държите детето с една ръка, да сгънете количката с другата. Важно е тя да бъде лека. Друго важно условие, особено ако често пътувате, е количката да се разделя, за да може да се поставя седалката с детето в колата, а рамката в багажника.

 4. Фактор комфорт

  Освен за вашето дете избраната количка трябва да бъде и удобна за вас. Вие сте тези, които я движат, за това проверете дали е лесно маневрена, лесно ли се сменят позициите на детето, лесно ли се маха и слага сенникът, лека ли е количката, лесно ли е поддържа нейната чистота.
  Ако сте решили да закупите определено модел, но все още имате някакви опасения относно нейната безопасност и комфорт, които предлага за вашето дете, бихте могли да прочетете отзиви за нея в интернет или да се посъветвате с ваши близки или познати, които вече са я използвали.

Детската количка е най-добрият помощник на родителя при отглеждане на малко дете. Тя осигурява приятни емоции на децата навън и им помага при опознаването на заобикалящия ги свят. За това не губете време, а изберете най-подходящата за вашите съкровища на http://www.minimod.bg/бебешки-колички

 

3
Топ 3 на най-предпочитаните материали за интериорн...
Любимият Бохо тренд