Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (652 words)

6 аргумента в полза на стъклените врати

Стъклото си остава един от най-скъпите материали, когато говорим за изработката на врати, но то дава и най-висока декоративна стойност на сградата или вътрешните помещения.

Стъклото си остава един от най-скъпите материали, когато говорим за изработката на врати, но то дава и най-висока декоративна стойност на сградата или вътрешните помещения. Въпреки че този материал рядко се използва като основен материал за входни врати, той също дава нужната степен на защита срещу нежелано проникване. Ако търсите основателна причина да заложите на стъклените врати при обзавеждане на дома си, тук ще ви предложим цели 6, като е важно да изберете модели с високо качество, за да си гарантирате ползите, които ще ви изтъкнем.

6 аргумента в полза на стъклените врати:

  1. Позволяват да се постигне разнообразие от интериорни стилове

Вратите, изработени от различни видове стъкло придават на жилището по-модернистично и арт излъчване, но с тях може също да се постигне и чудесна ретро или колониална визия. В зависимост от това какво стъкло ще изберете, обликът на вашия дом ще съответства на желания от вас интериорен стил и в същото време ще ви позволи да постигнете уникалност. Много производители на стъклени врати дават възможност на клиента да избере собствен принт или гравюра, които да послужат като декорация на крилото, а това ви гарантира, че нито един дом по света няма да има врати като вашите.

  1. Здравина, не по-малка от тази на останалите материали

Свикнали сме да възприемаме стъклото като един от най-чупливите материали, но при някои стъкла, използвани за направата на врати, здравината е в пъти по-висока от тази на дървесните плоскости или PVC профилите. Закалено по специална технология, стъклото може да издържи на огромно натоварване, включително удар с тежък предмет и прорязване с обикновени режещи инструменти.

При стандартните стъкла също е заложено на здравината, защото при вратите винаги има риск от рязко затваряне поради течение в помещението. Дори при евентуално счупване, материалът предлага пълна безопасност, защото е разработен така, че да се пръска на малки парченца, а не на големи отломки, които са изключително опасни за хората, намиращи се в близост в момента на счупване.

  1. Отлична изолираща способност

Въпреки че стъклото не може да постигне високата топлоизолираща способност на по-плътните материали, то има отлични свойства да шумо и влаго изолира. Въпрос на изграждане на самата врата е тя да притежава тези свойства и по-конкретно, зависи какви уплътнения ще бъдат използвани, за да може вратата да изпълнява функцията на перфектна бариера срещу неблагоприятни въздействия. Стъклената врата е най-подходяща за бани и други мокри помещения, тъй като стъклото няма нужда от специална обработка, за да не се деформира под въздействие на влагата.

  1. Създават усещане за простор

Малките жилища и помещения печелят най-много от стъклените врати, тъй като стъклото има свойството да пропуска светлина, дори когато е матирано или в тъмен цвят. Светлината прави помещенията визуално по-просторни, така че с няколко стъклени врати, позиционирани стратегически, можете да постигнете зрително увеличение на площта до няколко пъти. Ако заложите на двустранен модел, който е с огледално покритие от едната страна, ще увеличите този ефект многократно.

  1. Изключително дълъг експлоатационен живот

Съвременните стъклени врати са невероятно устойчиви на всякакви атмосферни условия и употреба. Ако влажният климат или наводнение на дома могат да повредят фатално металната врата или тази, изработена от дървени плоскости, то стъклото е вечно в това отношение. Вратата, изработена от здраво, закалено стъкло ще ви служи в продължение на дълги години. По-вероятно е дървената каса да претърпи деформации с времето, отколкото стъкленото крило, но това по-трудно ще окаже влияние на затварянето, когато пантите са здраво закрепени.

  1. Лесно почистване и поддръжка

Вратите от стъкло се почистват и поддържат в изряден вид по-лесно от останалите модели. Докато боята при дървените или метални врати може да се напука, избелее или излющи, то при стъклото няма такава опасност. Дори след десетки години употреба няма да се налага да пребоядисвате и освежавате вратите в дома си, а при почистване можете да използвате всеки почистващ препарат на пазара без да се притеснявате, че ще повредите деликатното покритие.

 

1
Родителската спалня в малкото жилище
Мъжки подаръци за рожден ден които силно желаем