Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (412 words)

Какво да избера – готова уеб сайт платформа или сайт, написан от нулата за мен?

Всеки човек, който е стигнал до решение, че трябва да има личен уебсайт се пита именно това – дали да избера уеб сайт билдър или сайт написан специално за моите нужди?

Всеки човек, който е стигнал до решение, че трябва да има личен уебсайт се пита именно това – дали да избера уеб сайт билдър или сайт написан специално за моите нужди?

Първият въпрос, който трябва да си зададете е – от какво всъщност имате нужда? Ако отговорът е сайт-визитка, в който искате да си добавяте, изтривате, замествате нова информация, да имате форма за обратна връзка , Галерия, Каталог /общо взето основните неща, които притежава един сайт/ + някоя и друга екстра, то отговорът е, че уеб сайт билдърите ще ви свършат перфектна работа, като те предлагат пакетни цени като тези тук - http://www.4stupki.com/pages/ceni - които са в пъти, пъти по-ниски от цените са сайт, написан индивидуално за вас. Те дори предлагат възможност срещу наистина ниска сума, да се сдобиете с онлайн магазин!

Ако пък решите, че искате сайт като описаният по-горе, но с още един куп /нужни и ненужни/ екстри и индивидуален дизайн, то се подгответе да се разделите със сума между 1500 и 5000 /ако прекалите с изискванията, може и повече/ лева. Да, цените, погледнато реално, са си нормални, имайки предвид, че за вашия сайт ще бъдат ангажирани няколко специалисти в различна област на IT сектора за не малко време.

Сега да погледнем позитивите и негативите и в двете позиции.

Уеб сайт билдърите предлагат много изгодни цени, за доста добри платформи. Ако имате по –специфични изисквания откъм дизайн и функционалност, съществува възможност да не ги покрият напълно , но пък техен голям плюс е, че постоянно развиват системата си, като вие се възползвате от тези новости без да заплащате допълнително. Плащате си годишната такса и се радвате на винаги актуален сайт. Освен това те най-често дават възможност да слагате добавки, като Goole анализ, чатове, броячи за посещения и пр.

При сайтовете, писани специално за вас избирате веднъж дизайна си – хубав, актуален, перфектен, но това ще важи в следващите година- две-три. И после? Плащате си пак една крупна сума за редизайн. А след още две години? Пак.

Но пък този тип сайтове за доста добри, защото те са напълно съобразени с вас и вашите нужди и изисквания. И ако сте фирма, която може да си ги позволи, то дори може би са по-добрия вариант за вас, ако искате да сте напълно различни и отличаващи се от конкурентите във вашата сфера.

2
Увеличете продажбите си с маркетингово сегментиран...
На море в Гърция на о. Тасос