Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (582 words)

На море в Гърция на о. Тасос

Идеята е страхотна, нали? Лято, ваканция, море, приятен хотел и един красив остров. Едва ли има по-добра комбинация.

Идеята е страхотна, нали? Лято, ваканция, море, приятен хотел и един красив остров. Едва ли има по-добра комбинация.

О. Тасос е идеалният вариант. Достатъчно наблизо, достатъчно красив, а и климатът е завиден в целия регион.

На Тасос се наслаждаваме на кристалното нежно Бяло море, но и на невероятните зелени планински възвишения с прохладни гори.

Защо о. Тасос е перфектното място за почивка?
Да отидеш на море в Гърция на о. Тасос не означава само ваканция в престижен хотел и хубав плаж. О. Тасос е едно райско кътче на северните брегове на Бяло Море.

Климатът тук е известен с меката си „пролетна“ зима и прохладното си лято. Самият Хипократ, който е прекарал три години от живота си на острова, нарича Тасос „мястото, на което зимата изглежда като пролет“.

През лятото, в разгара му през юли, средната температура е 23,5 градуса С.

Със сигурност ако изберете да отидете на море в  Гърция на о. Тасос в този момент от лятото, няма да съжалявате. У нас и наоколо това е месецът с най-горещи дни и трудно поносими жеги. А Тасос ще Ви прегърне в прохладната си прегръдка и ще Ви подари истинска отмора с беломорския си бриз и планински зеленини.

Интересното тук е, че като география островът е колкото гръцки, толкова и български. Планините на Тасос се считат за част от Рило-Родопския масив. Та той е разположен точно в най-южните му краища.

Столицата на о. Тасос, Лимен, дори е наричана „гръцкия ни Боровец“. Дървесните видове на острова са доста сходни с тези на нашите Родопи и Рила.

С какво е интересен още о. Тасос?
Освен с климата и невероятната комбинация на релеф и море, Тасос е интересен и с множеството острови, които го заобикалят. Тасос се състои от един основен остров и няколко други такива. Заобиколен е от малките острови Тасопоула, Кинира и Панагия. Наоколо има още малки островчета, които правят пейзажа още по - колоритен. Големите съседни острови са  в Бяло Море – Самотраки, Гьокчеада и Лимнос. Тасос е само на 42 км от Света Гора. Чувството става все по- българско, нали?

Хотелите
Да видим какво предлагат хотелите за почивка на море на о. Тасос.
Все още не е късно да намерите и резервирате прекрасни пакети на невероятно достъпни цени тук. Хотелите са с отлично качество, предлагат висококачествени услуги на страхотни цени.

Офертите са обикновено за пакети от 3, 5 и 7 нощувки, като с броя на нощувките и отстъпките растат.

Да видим само пример: Петзвездният Ilio Mare предлага нощувка със закуска  в разгара на сезона само за 215 лв. на вечер с включена закуска за пакет от 5 нощувки. Ilio Mare разполага с два басейна, фитнес, водни спортове, волейбол. Ако изберете да отседнете в този петзвезден лукс за 3 нощи, цената ще бъде 243 лв. за вечер с включена закуска.

А тризвездният ол-инклузив хотел „Aeolis“ ще ви посрещне само за 167 лв на вечер.

Не са за изпускане и ваучерите за почивки на море в Гърция на о. Тасос през септември.

Красивият хотел „Kamari Beach“, който е само на 800 м от Потос, ви предлага да отседнете през септември за три нощи само за 216 лв с включена в цената и закуска. А при 5 нощувки ще заплатите само 360 лв.

Ако се интересувате от оферти за почивка на Тасос, може да ги разгледате подробно на http://www.onfire.bg/bg/offers/category/121/oTasos-121.html.

Не се колебайте, побързайте да резервирайте нощувките си колкото се може по-рано, за да не се окаже късно след ден или два.

2
Какво да избера – готова уеб сайт платформа или са...
Отървете се от депресията и хроничната умора като ...