Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (474 words)

Оставете прането на мека мебел на професионалистите

Оставете прането на мека мебел на професионалистите

Поддържането на тапицерията на мебелите навсякъде в дома е едно истинско предизвикателство за домакините, защото това са едни от най-уязвимите части от мебелировката.

Поддържането на тапицерията на мебелите навсякъде в дома е едно истинско предизвикателство за домакините, защото това са едни от най-уязвимите части от мебелировката. Именно по тях се появяват най-неприятните и трудни за почистване петна, които са истински кошмар за всеки човек, който държи на чистотата у дома. 

При положение че меките мебели се използват ежедневно, дори и да не изглеждат замърсени, те всъщност са. Ако пък случайно разлеете нещо върху тях, е необходима бърза реакция, за да не останат лекета и петна, които са трудни за отстраняване след като са престояли и проникнали дълбоко в тъканта.

Петната от кафе, дъвка, вино и шоколад се набиват на очи и не могат да останат незабелязани. В много случаи, дори и да сте се постарали да ги отстраните веднага, те си личат и придават захабен вид на мебелите. Иска ви се да не виждате останалото петно, но погледът ви все натам отива, нали?

В тези случаи можете да използвате услугите на фирми за пране на мека мебел като Бориван ( http://borivan.com/services/mashinno-prane/prane-na-meka-mebel.html).

Колкото и да се стараете да почиствате меката мебел, истината е, че без професионална намеса резултатите едва ли ще ви удовлетворят. Фирмите, предлагащи пране и почистване на мебели и апартаменти, разполагат с машини, които отстраняват ефективно всякакви замърсявания и ще успеят да приведат меката ви мебел в изряден вид.

Възползвайте се професионалното пране на мека мебел, за да не се окаже, че сте похабили напразно усилията си в чистене на замърсения диван, а резултатът е нулев.

Поради спецификата на текстила, някои тапицерии са особено трудни за почистване. За съжаление установяваме това от опита, едва когато се сблъскаме с упорити петна по тях. Няма смисъл да съжалявате, че сте избрали точно такава мека мебел. Нито пък е нужно да посвещавате уикенда си на търкане и чистене с препарати на столовете в трапезарията или меката мебел в хола.

Възможно е, въпреки почистването, тапицерията да остане мръсна или зацапана, затова е добре се обърнете към експертите, които се занимават с пране на мека мебел професионално. Те ще дойдат на място и ще се погрижат за вашата мека мебел като отделят специално внимание на особено замърсените участъци. Крайният резултат ще бъде освежени и чисти мебели и повече от приветлив и уютен дом.

За да  ви радват по-дълго хубавите и запазените ви меки мебели, е добре да следвате следните съвети.

Не бива да перете сами тапицерията на меката мебел, тя трябва да бъде почиствана с професионални машини за пране на мека мебел. Не почиствайте с прахосмукачка прекалено често меката мебел. Това уврежда и нарушава целостта на текстила и с времето ще се окаже, че тапицерията е изтъняла, протъркана и лесно може да се скъса, но не от употреба, а от грубото и прекалено често третиране с прахосмукачката.

2
Как да боядисаме косата си у дома?
Климатици тук и там, как да избера климатика сам?