Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (487 words)

6 лесни стъпки да научиш Китайски език

Изучаването на нов език винаги дава допълнително предимство. Нужни са езикови курсове, ако искате да подобрите своите езикови умения с помоща на компетентни преподаватели владеещи езика.

Изучаването на нов език винаги дава допълнително предимство. Нужни са езикови курсове, ако искате да подобрите своите езикови умения с помоща на компетентни преподаватели владеещи езика.

Изучаването на нов език може да Ви помогне извънредно, ако искате да започнете работа в друга държава. Някои държави като например Канада предлагат безплатни езикови курсове за период от 6 месеца, за да можете да работите успешно, но разбира се винаги е по-добре, ако сте подготвени предварително.

Мандарин е един от широко разпространените езици в света, поради това се препоръчва,  изучаването на китайски език, което увеличава шансовете Ви за получаване на добра работа.

Стъпки за изучаване на Китайския:

Ясно определени цели
Научаването на китайски може да се окаже трудна задача. Затова трябва да определите ясно целите си и да се съсредоточите върху тях. Започнете с изброяването на краткосрочните си цели, които можете да постигнете в рамките на кратък период от време продължителност.Така например, краткосрочните Ви цели могат да включват записване на езикови курсове в България или в китайската програма за чуждоезиково обучение. От друга страна Вашите дългосрочни цели могат да  включват опита, както и езиковите Ви умения по време на пътуването до Китай.

Вид на Китайския
Вие първо трябва да решите, какъв вид Китайски език искате да изучавате. Следват някои от общите китайски диалекти:

* Мандарин

* Кантонски

В страни като САЩ, мандарин и кантонски са два често преподавани езици в редица школи по езикови курсове. Известен е фактът, че мандарин се използва от повече от 850 милиона души в света. От друга страна, кантонски се използва само от около 80 милиона души.

Езиков клас
Можете също така да се запишете в клас по китайски език, където ще получите добър преподавател от група квалифицирани китайски професори. Препоръчително е, т.к. можете да получите допускане в езиков курс на обучение в колеж или университет.

Аудио софтуер
Можете също така да обмислитe закупуването на китайски езикови аудио CD-та. Такива дискове на китайски език, който да Ви запознават с основните нива на езика. Следователно, можете да научите езика бързо и лесно, без да се инвестират много пари.

Практика
Нужно е редовно да практикувате езика и да посветите определен отрязък от време през деня, за да се обучавате написане и четене на китайски текст. Ако планирате да се запишете в китайски клас на обучение, то тогава Вашето домашно обучение ще годопълни отлично. Ако планирате да изучавате китайски чрез аудио дискове,  са Ви нужни поне два часа седмично. Практиката, като писането и четенето са препоръчителни за добро усвояване на езика.

Онлайн курсове по китайски език
Това със сигурност е жизнеспособна опция за научаването на китайски. Ако се чудите, как да учите китайски в по всяко време в денонощието и на достъпна цена, най-добрият вариант би бил онлайн курсовете. Онлайн сайтове по езикови курсове предлагат обучение по китайски език на разумни цени.

 

2
Хотели и хотелска категоризация
Сусамът – полезни свойства от древни времена