Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (479 words)

Обезцветяване на коса с витамин С

Първото нещо, над което трябва да се помисли, когато се прави опит за премахване или промяна на цвета на косата е какъв цвят искате да постигнете?

Първото нещо, над което трябва да се помисли, когато се прави опит за премахване или промяна на цвета на косата е какъв цвят искате да постигнете? Имате ли нужда от обезцветяване, за да се добие много блед цвят и да се постигне добра основа за боядисване на косата с пастелен цвят, или просто трябва да се отървете от някои нежелани червени тонове преди боядисване на косата си в синьо. Може би искате да получите някакъв цвят от косата си, преди да я боядисате в по-естествен нюанс. Каквато и да е причината, е важно да се избере правилната фризьорска техника, която ще свърши работата за вас.

Има доста на брой методи, които можете да използвате, за да избледнее или да бъде премахнат цветът от косата. Има методи с различна ефективност, които могат да причинят различна степен на увреждане. Винаги започвайте с метода на най-слабо увреждане, като се вземат под внимание ефективността на метода от типа на оцветител, който сте използвали. Трябва да се направи оценка на състоянието на косата и тестове за чувствителност преди да се избере една от техниките за отстраняване на цвят по-долу.

Изсветляването на цвят с витамин С е един от сравнително безопасните методи за обезцветяване. Това е домашно средство за избледняване на цветовете, в което се използват изцяло домакински съставки. Витамин С е киселина и като такава може да предизвика дразнене на кожата. Той работи най-добре при полу-трайни цветове и могат да се отстранят 1-2 нива на тон. Това няма да се отрази на естествен цвят на косата, но може да предизвика изсушаване на косата и да раздразни или дори да изгори кожата.

Ще са нужни ефервесцентни таблетки Витамин С и шампоан. Използвайте 1 × 1000 мг таблетка или 1 гр Витамин С на прах. Ако използвате таблетки ги смачкайте между две лъжици и съберете праха в купа. Пригответе праха предварително, тъй като ще се наложи да го използвате веднага след смесването. Препоръчва се да се използва стара кърпа за да се хване цвета при оттичане и найлонова шапчица.

Смесете праха Витамин C в голяма опаковка евтин шампоан. Нанесете този на косата докато е суха и то равномерно за да се гарантира, всички косми са покрити. Покрийте косата си с найлоновата шапка, за да се предпазите от капане в очите. Проверявайте вашата коса на всеки 5 минути оставете сместа върху косата си в продължение на максимум 10 минути преди изплакване. След процедурата, третирайте с балсам.

В обобщение, употребата на витамин С при изсветляване на боядисана коса е главно за премахне на един или максимум два тона, така че не очаквайте пълно премахване на цвета. Има много малък риск за увреждане на косъма. Процедурата води до изсушаване на косата, но това може да се поправи с употребата на дълбокопроникващ балсам.

 

3
Съвети за вашето лечение в чужбина
Винаги гладка кожа с кола маска у дома!
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location