Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (451 words)

Любопитни факти за годежните пръстени

Любопитни факти за годежните пръстени

Традицията да се подаряват годежни пръстени датира още от древността. Има много доказателства, че в Древен Египет мъжете са подарявали годежен пръстен на любимата си жена, като израз на любов и привързаност.

Традицията да се подаряват годежни пръстени датира още от древността. Има много доказателства, че в Древен Египет мъжете са подарявали годежен пръстен на любимата си жена, като израз на любов и привързаност. По това време, разбира се, златни годежни пръстени са подарявани много рядко, тъй като този метал е бил във възможностите на богатите египтяни.

В Древен Рим мъжете също са подарявали годежни пръстени на своите избраници. Използвали са различен метал за изработката на пръстените, защото и там само аристокрацията е можела да си позволи злато. Дори е имало такава мода, жените да носят златни годежни пръстени в обществото, а у дома да слагат годежни пръстени от желязо.

В съвременния свят, в много страни има обичай да се подаряват годежни пръстени. Класическата и любима комбинация на дамите е златен годежен пръстен с огромен диамант. Според вкуса и стила на дамата, диамантът може да е един голям с кръгла или четвъртита форма, а може да бъдат и няколко по-малки камъчета, шлифовани перфектно. Ако сте се спрели на златен годежен пръстен с диамант, имайте пред вид, че диамантите имат различни цветове. Трябва да изберете такъв камък, който най-много ще подхожда да любимата ви жена.

Времената се менят и наскоро излезе информация, че английски бижутер е изработил златен годежен пръстен с диамант, в който е вградено проследяващо устройство. По този начин, младоженецът ще знае във всеки момент къде е любимата му и дали му е вярна. Може да звучи малко налудничаво, но дори и такава стара традиция, като подаряването на годежен пръстен вече е тясно свързана с модерните технологии. Бижутерът изтъква и друго предимство на пръстена с проследяващо устройство, а имено, че скъпото бижу трудно може да бъде откраднато, благодарение на проследяващото устройство.

Когато решите да изберете годежен пръстен за вашата любима, много е важно да изберете подходящия бижутериен магазин. Ако искате да имате богат избор от различни видове годежни пръстени, трябва да посетите магазинът на Сомаха С ЕООД. Там ще намерите обширен  каталог със златни годежни пръстени изработени както от обикновено, така и от предпочитаното от някои бяло злато. Има разбира се и годежни пръстени, изработени от друг метал, като сребро или метали, които също така стоят изящно на ръката. Имате възможност да поръчате годежен пръстен по ваш модел, който ще бъде изработен прецизно от майсторите бижутери в ателието към магазина. Може да разчитате и на екипа на Сомаха С за консултация относно годежния пръстен на който се спрете. Така ще сте сигурни, че когато настъпи романтичният момент, вашата дама ще има уникално бижу.

Вижте повече за годежните пръстени на Сомаха.

2
Ужасът от мазна коса – маски и тяхното действие
Емануела – последователка на Кобилкина