Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (384 words)

Как да действате при повреда на двигателя

Двигателят е „разстроен“ ? И сега какво? Спокойно – за всеки проблем има решение!

Двигателят е „разстроен“ ? И сега какво? Спокойно – за всеки проблем има решение!

Няма смисъл от паника, лоши мисли и притеснения. Все пак говорим за машина - съвсем нормално е „нещо“ някога да излезе от строя. В такива моменти обаче е важно да запазите самообладание и да не се поддавате на уплахата и отчаянието, които така или иначе няма да разрешат проблема вместо вас. Напротив – ситуацията ще се усложни допълнително, а не бихте искали да прекарате нощта на чист въздух в средата на нищото, нали така?

Какво може да се обърка?

Да си го кажем правичката – кой, по дяволите, се сеща за подобни неща преди или по време на път освен ако не ни се дават някакви индикации за евентуално наличие на някакъв проблем било то в работата на двигателя или нещо друго.

Имаме си план и го следваме от А до Я – скачаме в колата и тръгваме на път. А какво, ако наистина изскочи някоя пречка?

Какво да правим в такъв момент?

Каквото и да е само не оглупявайте насред суматохата вследствие на паническата атака при директен сблъсък с някой проблем по автомобила.

Преди да сте определили ситуацията като критична е добре да огледате за наличие на следните няколко повреди/нередности, касаещи състоянието на двигателя, а именно дим от ауспуха, ниска компресия или налягане, дефицит на масло и прочее.

Всъщност в доста висок процент от случаите именно това се оказват и причините за критичния момент, в който сте се озовали – е, изглежда, положението не е чак толкова тежко, нали?

Настрана от горните обстоятелства, други причини за предизвикване на повреда в работата на двигателя, което несъмнено ще събудят у вас и безкрайни притеснения и грижи, могат да бъдат смесването на течности или прегряването на автомобила.

Установяването на проблема е пътят към неговото разрешаване – не забравяйте, че коренът на повредата може да се крие именно в лошата поддръжка на автомобила, неговата амортизация и така нататък. В нередки случаи „разстройването“ на двигателя бива още и вследствие на неправилно поставена авто част.

Ето защо не бива да прибързвате със заключенията и да изпадате в отчаяние, когато проблемът би могъл да бъде отстранен и само с помощта на необходимите инструменти за зацепване на двигатели и т.н.

Автор: webselo com

1
Жизненият цикъл на облеклото втора ръка
Инструменти за поддръжка на двигателя в съвършено ...