Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (372 words)

Интересни факти за годежните пръстени

Традицията да се подаряват годежни пръстени датира още от древността. Има много доказателства, че в Древен Египет мъжете са подарявали годежен пръстен на любимата си жена

Традицията да се подаряват годежни пръстени датира още от древността. Има много доказателства, че в Древен Египет мъжете са подарявали годежен пръстен на любимата си жена, като израз на любов и привързаност. По това време, разбира се, златни годежни пръстени са подарявани много рядко, тъй като този метал е бил във възможностите на богатите египтяни.

В Древен Рим мъжете също са подарявали годежни пръстени на своите избраници. Използвали са различен метал за изработката на пръстените, защото и там само аристокрацията е можела да си позволи злато. Дори е имало такава мода, жените да носят златни годежни пръстени в обществото, а у дома да слагат годежни пръстени от желязо.

В съвременния свят, в много страни има обичай да се подаряват годежни пръстени. Класическата комбинация е златен годежен пръстен с диамант. Според вкуса и стила на дамата, диамантът може да е един голям с кръгла или четвъртита форма, а може да бъдат и няколко по-малки камъчета, шлифовани перфектно. Ако сте се спрели на златен годежен пръстен с диамант, имайте пред вид, че диамантите имат различни цветове. Трябва да изберете такъв камък, който най-много ще подхожда да любимата ви жена.

Времената се менят и наскоро излезе информация, че английски бижутер е изработил златен годежен пръстен с диамант, в който е вградено проследяващо устройство. По този начин, младоженецът ще знае във всеки момент къде е любимата му и дали му е вярна. Бижутерът изтъква предимството на този пръстен, че скъпото бижу трудно може да бъде откраднато, благодарение на проследяващото устройство.

Когато решите да изберете годежен пръстен за вашата любима, много е важно да изберете подходящия бижутериен магазин. Ако искате да имате богат избор от различни видове годежни пръстени, трябва да посетите магазинът на Сомаха. Там ще намерите огромен каталог със златни годежни пръстени, както и с годежни пръстени, изработени от друг метал, като сребро или метали, които също така стоят изящно на ръката. Имате възможност да поръчате годежен пръстен по ваш модел, който ще бъде изработен прецизно от майсторите бижутери в ателието към магазина. Така ще сте сигурни, че когато настъпи романтичният момент, вашата дама ще има уникално бижу.

 

3
Керамоти почивки - заслужават си!
Какво трябва да знаем преди закупуване на употребя...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location