Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (360 words)

Какво трябва да знаем преди закупуване на употребяван диван

Минавате по улицата и виждате на бордюра един стар диван. Дали това е идеалното решение за неговото изхвърляне и какво ще направите вие на следващо време.

Минавате по улицата и виждате на бордюра един стар диван. Дали това е идеалното решение за неговото изхвърляне и какво ще направите вие на следващо време.

Как решавате дали това е правилното нещо и какво да се направи? Или ако трябва да работят в друга посока?

1. На първо време може да потърсите стара бележка или етикет и да водите годината на производство, както и производителя. В случай, че стопаните ги няма може и вие самите да се обадите във фирма за изхвърляне на стари мебели.

2. Друга добра идея е да вземете за лично ползване. Все на къщата на село, на новата вила или в гаража, ще има нужда от подобно обзавеждане. Едно старо канапе или диван, никога не са излишни.

3. Може да получите вдъхновение за реставрация ли ако сте творческа личност сами да измислилите нов вид приложение на подобна стара мебел.

4. Ако не сте сигурни за произхода му, или не ви интересува, след това просто погледнете в качеството на строителството. Има ли масивна дървесина или фурнирован МДФ? Уверете се, че търсите реална сделка, а не само креп мебели, представяйки нещо по-хубаво.

5. Проверете стария диван за накъсвания на тапицерия и възглавничките. Ако има увреждания, не се боите от прости поправки. Ако масата ви има само няколко драскотини, то тя се нуждае от минимална любов, помислете за леко из шлайфане и пребоядисвана. Ако диванът ма нужда от една възглавница, то подменете я.

6. Убедете се, че в старата мебел липсват всякакви паразити. В случай, че има силна миризма и вредители и други, то дивана в много вероятно да е нападнат от дървеници. Вземете мерки, докато е време.

Мислено може да изчислите какво наистина ще ви струва подобно откритие, когато всичко е казано и направено. Струва ли си сметката и ако е така, какво още чакате. Залавяйте се за работа.

Понякога е лесно да пренебрегнете емоциите в намиране на нещо, което наистина харесвате. Подновете, обновете ли заменете. От вас зависи. С фирма POCHISTVA.COM за извозен и изхвърлен диван може да получите съдействие.

 

1
Интересни факти за годежните пръстени
Проект на къща от Архитектурно студио "Пловдив Диз...