Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (511 words)

Видове Спортни Обувки и Маратонки

Последните 30 години много хора започват да спортуват редовно, което довежда и до бум  в производството на маратонки. Потребителите през 60-те имаха избор само на един вид маратонки за всякакви спортове.

Последните 30 години много хора започват да спортуват редовно, което довежда и до бум  в производството на маратонки. Потребителите през 60-те имаха избор само на един вид маратонки за всякакви спортове. Но потребителите днес трябва да вече могат да избирате от между стотици марки и стилове на спортни модели, предназначени за всеки спорт и дейност. Днес вече може да се чувствате затруднени в избора, особено след като спортно обувната промишленост въвежда все по-високотехнологични модели с нов дизайн и функции всяка година. Една марка не отговаря на нуждите на всички потребители, както и моделите с най-новите иновации или пък най-скъпите модели с всички функции, може и да не бъдат най-добрият избор.

В тази статия ще се опитаме да разграничим различните видове маратонки и спортни обувки за да може по лесно  да определите правилните избор за вас, с които ще се радвате на спорта и ще намали риска от нараняване. Информацията включва: това, което трябва да се търси в конкретната спортна обувка, в конструктивните характеристики, които осигуряват комфорт и предотвратяват нараняванияМаратонки за бягане. Хората които се занимават с бягане трябва да носят маратонки с повече омекотяващо въздействие. Моделите за бягане са имат повече системи за омекотяване и абсорбиране на вибрациите, които спомагат за намаляването на натоварването на кракът. Маратонката също трябва да е прилепнала и да има добър контрол на петата. Въпреки, че не е панацея всички тези качества ще помогнат за предотвратяване на травми.

За ходене.

Ако ходенето е спорт или препоръка на Вашия лекар за сърдечно-съдовата система, носете по-леки модели. Препоръчват се и модели с допълнителна система за омекотяване в петата за да абсорбира по-добре натоварванията в колената. Това ще спомогне за намаляване на болка в петата, както и парене и болезненост в стъпалата . Препоръчително е да са с леко заоблена подметка, което ще помогне за плавното изместване на тежестта от петата към пръстите на краката, като в същото време се намалява усилието на целият крак. Моделите за ходене са по-твърди в предната част, така че да не се огъват пръстите на краката както при маратонката.

Обувки за аеробика.

Моделите за аеробика трябва да бъдат леки, за да се предотврати умората на крака и с допълнително омекотяващо действие в ходилото, където се появява най-голямо натоварване. Ако е възможно, да се тренира върху килим.

Обувки за тенис.

Тенисистите се нуждаят от модел, която подкрепя крак по време на бързите странични движения или промените в теглото, както и да осигурява стабилност на вътрешната и външната страна. Гъвкавост на подметката при свода е изключително важна за да позволи на крака бързи движения напред и назад за бърза реакция на мрежата. Същевременно трябва да са по-твърди и да имат по-малко омекотяващ материал за да не се получи усукване на стъпалото. На меки кортове е препоръчително да се носят моделите с по-мека подметка, която ще ви даде по-добро сцепление на корта, като на твърди кортове, ще ви трябва обувка с по-голяма подметка и грайфер.

1
Преводачът - съавтор на текста
Как да разберете дали Freelancer е професия за вас
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location