Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (332 words)

Плъзгащи интериорни врати

Много често, когато обитаваме малки жилища или работим в тесни помещения, мястото се оказва недостатъчно за трупащите се с времето мебели, багаж, техника.

Много често, когато обитаваме малки жилища или работим в тесни помещения, мястото се оказва недостатъчно за трупащите се с времето мебели, багаж, техника. В такъв случай едно рационално решение би било монтирането на плъзгаща се врата. При нужда от пестене на пространство, монтажът на такава врата между две стаи например, може да ни осигури не само повече място, но и да бъде стилно интериорно решение.

Плъзгащите се врати се монтират чрез специални механизми, чието поставяне става бързо и лесно. Един от вариантите за монтаж на такава интериорни врати е пред вече съществуваща стена. Тогава плъзгащия се механизъм, ще бъде монтиран от едната страна на зида, като самата врата ще играе ролята на „перде”, покриващо светлия отвор. При отваряне или приплъзване на крилото, то ще се измества съответно наляво или надясно, като това зависи от размерите на помещението.

Другият начин на монтиране на плъзгаща се врата, е да бъде поставена между гипсокартон, създавайки ефекта на вграждане в зида. Тогава, при отваряне и затваряне, вратата ще влиза навътре в изградената конструкция и механизма ѝ също няма да бъде забележим.

Плъзгащата се врата може да бъде изработена от материалите, които са подходящи  за интериорни врати. Точно заради това, ако сте решили да реновирате изцяло дома си, включително да смените всички врати, те могат да изглеждат напълно еднакво, независимо с какъв механизъм ще бъдат.

Плъзгащите интериорни врати са подходящи за почти всякакъв вид помещения. Тяхното отваряне е леко, имат и олекотена конструкция, за да може да бъдат поставени навсякъде, независимо дали е мислено предварително да се монтира подобна врата върху отвора.

Механизмът на плъзгащите се врати се намира в горната част на вратата, което означава, че на пода няма да има лайсни или други конструкции, в които да се спъвате или удряте. Единствено в единия край на крилото има монтиран водач, но той остава невидим, без значение дали вратата е отворена или затворена.

1
Как да разберете дали Freelancer е професия за вас
Ламиниран паркет -"За" или "Против"