Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (353 words)

Видове изолации за входни врати

Видове изолации за входни врати

Когато решите да смените старата си входна врата, обикновено сте изправени пред огромен избор относно това как ще се заключва новата, с какви размери ще бъде, в какъв цвят, накъде ще се отваря и още много други варианти.

Когато решите да смените старата си входна врата, обикновено сте изправени пред огромен избор относно това как ще се заключва новата, с какви размери ще бъде, в какъв цвят, накъде ще се отваря и още много други варианти. Задължително обаче трябва да обърнете внимание и на това, с каква изолация в крилото са предлаганите модели. Минералната вата е един от най-добрите шумо и топлоизолационни материали, следвана от полистирена, полипропилена и полиуретановата пяна. Какво всъщност представляват те?

1.Полиуретанова пяна -  Полиуретановата пяна, ще ви осигури икономия от електроенергия, тъй като с нея ще имате по-малко топлинни загуби. Тя е един от най-добрите топлоизолатори за входни врати. Има над 95% съдържание на затворени клетки, което означава по-малко абсорбация на влага и висока хидроизолация. Пяната има висока плътност и устойчивост на натиск. Притежава и огнеустойчивост - при горене не капе и не се самозапалва.

2.Полипропилен - Полипропиленът е вид изолационен материал, който се характеризира с висока плътност. Устойчив е на различни химикали и също абсорбира по-малко влага.

3.Полистирен - Полистиренът ще ви осигури отлична топлоизолация. Той е устойчив на натиск и е трудногорим материал. Осигурява на вратата ви хидро и влагоизолация. Полистиренът е нефтен продукт, който се нарича още стиропор. Използва се при производството на пластмаса.

4.Минерална вата - Минералната вата е порест материал, задържащ въздуха. Освен характеристиките изброени при другите изолационни материали, тя притежава термо и звукоизолация, което я прави предпочитана в производството на врати и при избора на такава. Произвежда се от вулканични камъни - доломит и диабаз.

5.”Пчелна пита” - Пчелната пита е по-нисък клас изолация. Състои се от пресовани дървесни частици, подредени под формата на пчелна пита. Обикновено се слага в крилата на метални врати, които притежават и допълнителни метални профили.

Преди да решите със сигурност каква ще бъде новата ви входна врата, обмислете на какви критерии трябва да отговаря и преди всичко с каква изолация да бъде. Входната врата е дългосрочна инвестиция, затова не правете компромис с качеството ѝ!

2
Когато колата изживее живота си
Най-доброто време да изградите своя нов уебсайт
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location