Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (619 words)

Колко често ни се налага да наемем кола

Колите под наем се ползват от българите само и единствено когато им се счупи тяхната и тъй като повечето са баровци и не могат да ходят пеш 2-3 дни си наемат кола.

Защо кола под наем

Колите под наем се ползват от българите само и единствено когато им се счупи тяхната и тъй като повечето са баровци и не могат да ходят пеш 2-3 дни си наемат кола. Още един вариянт е когато се прибира приятел или роднина от чужбина .Тогава възниква въпроса : абе защо да дава пари за кола ами не му намерим от приятел или да му дадем нашата старата да се вози там по малко . Също така когато служебната се счупи и нали шефа плаща – що да не си наемем кола .

При големите фирми е друго . Те си планират разходите предварително , не желаят да се ангажират с покупки , ремонти ,застраховане и завеждане на щети и също така не желаят да носят никаква отговорност за подобни неща . Не на последнп мсто е факторът за прекратяване на ползването поради различни неблагоприятни обстоятелства като финансова криза , проблеми със законодателството , промени в законите и подобни , които спъват тяхната дейност .Представете си фирма дошла в България да работи по някакъв проект и си купува 6 автомобила за различни цели .Купува си ги новички от магазина , застрахова ги , слага им винетки и всичко останало и изведнъж се събират в парламенте умниците и взимат решение от първо число на следващия месец променяме правилника за приложение на закона за ...... и чуждата фирма с пръст в устата . Продава всичко на пълна загуба и обратно в родната си страна .

Не е за пренебрегване фактора ДДС . Разходите им се признават и ДДС то също и по този начин се приспада данък печалба .

Мисленето на нормалните хора

Повечето българи които живеят извън България и то от повече години , вече имат горчив опит от приятелски безплатни услуги и са свикнали с мисълта че по –добре да платят някой лев за професионална услуга отколкото да ремонтират колата на братовчеда няколко пъти през краткия си престой . Повечето нормални фирми в България имат представителства в няколко различни града и курорти и дори да се наложи по някаква причина подмяната на автомобил то реакцията им е доста бърза и адекватна . Също така всяка уважаваща себе си компания има договори със сервизи във всеки по- голям град в страната , което съвсем не е за пренебрегване особенно в натоварения туристически сезон.

За чужденците всичко е ясно – кацат на съответното летище и наемат автомобил ако им се налага . Ако не им е необходим , без да се замислят в таксито или градския транспорт и дим да ги няма .

Само тези чужденци ,които са имали вземане даване с българи преди това и от българите са се научили да не дават пари за хотел или за кола , а това си е нормално българско усещане , само те от време на време си позволяват някакви пазарлъци и уговорки и то пак с наместа на българин в схемата .

При фирмите нещата са абсолютно ясни : време за губене няма .Времето е пари както казват и нещата са отдавна измислени и подредени .

Заключение

Спестете вашите нерви , време и пари с кола под наем в точното време и от точното място . Не се поддавайте на безплатни услуги от роднини за да не платите повече пари от наемната цена на един автомобил .

За повече информация посетете коли под наем в България и си изберете подходящ за вас автомобил на подходяща цена . Както знаете хубаво и евтино на едно място няма . Има и хубави има и евтини. Изборът е ваш .

1
Сватбен фотоалбум - най-добрият избор
Пролетни дамски аромати