Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (373 words)

Как да обновим акумулатора в няколко лесни стъпки?

Как да обновим акумулатора в няколко лесни стъпки?

Съвременните акумулатори са надеждни и издържливи. Когато те започнат да не работят добре, обикновено това се дължи на сулфатизация. Тя се появя тогава, когато оловните електролити в акумулатора се покрият със сяра. Основната причина за сулфатизация е честото изтощаване на акумулатора.

Съвременните акумулатори са надеждни и издържливи. Когато те започнат да не работят добре, обикновено това се дължи на сулфатизация. Тя се появя тогава, когато оловните електролити в акумулатора се покрият със сяра. Основната причина за сулфатизация е честото изтощаване на акумулатора. Съществуват няколко метода за обратимост на този процес, но само ако сярата не е корозирала плочките твърде много.
Най-лесния и евтин метод изисква често срещан домашен химичен елемент и надеждно зарядно за акумулатори.

Необходими са:

 1. Обезопасяващи очила
 2. Ръкавици
 3. Гаечен ключ
 4. Кана
 5. Неметален контейнер
 6. Фуния
 7. Дрелка
 8. Акумулаторни свещи
 9. 3 фазово зарядно за акумулатори
 10. Английска сол
 11. Дестилирана вода
 12. Хлебна сода

Използвайте гаечен ключ, за да разхлабите кабелите и да отстраните акумулатора от колата. Работете при проветрива обстановка и винаги носете ръкавици и очила. Дръжте акумулатора далеч от огън.
Премахнете капачките на акумулатора. Ако е запечатан, то локализирайте входните точки маркирани на повърхността и пробийте с дрелка. Излейте акумулаторната течност в неметалния контейнер.
Направете смес от 15 % до 20 % количество магнезиев сулфат (известен повече като английска сол) с вода - около 7 унции английска сол с 1 л. вода. Използвайте дестилирана вода, защото чешмяната понякога съдържа химични вещества, които повреждат акумулатора. След като солта се разтвори напълно, напълнете всяка клетка с разтвора.
Заредете акумулатора, използвайки 3 фазовото зарядно нагласено до 12 волта. Зареждането трябва да се осъществява в синхрон с изискванията на производителя, както и свързването на зарядното към акумулатора. Процесът трябва да продължи за една нощ.
След като това стане, изключете зарядното от акумулатора и поставете капачките по местата или използвайте пластмасови тапи, за да запълните пробитите дупки, ако сте използвали дрелка. Накрая, поставете отново акумулатора в колата. Убедете се, че кабелите са обезопасени, затегнати и свързани правилно.
Довършете обновяващият процес като отстранявате акумулатора и използвате зарядно веднъж седмично в продължение на 2 – 3 седмици.

Ако въпреки обновителния процес, акумулатора ви продължи да се изтощава бързо, помислете за покупката на нов от 100ampera.com, където ще откриете голямо разнообразие от доказани немски марки с гаранция за качество и на достъпни цени.

3
Какво качество да очакваме от макси мода
Как да Изберете Хостинг Компания за Вашия Нов Уебс...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location