Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (685 words)

Как да Изберете Хостинг Компания за Вашия Нов Уебсайт

За да бъдете публикувани и видими в Интернет, всички сайтове трябва да се „хостнат“ (от Англ. ез. хост – домакин) чрез уеб сървър. Един уеб сървър е като цяло един компютър, който доставя определени уеб страници и / или съдържание в Интернет. Уеб сървърите

За да бъдете публикувани и видими в Интернет, всички сайтове трябва да се „хостнат“ (от Англ. ез. хост – домакин) чрез уеб сървър. Един уеб сървър е като цяло един компютър, който доставя определени уеб страници и / или съдържание в Интернет. Уеб сървърите комуникират между уеб роботите / уеб браузъри, което позволява на информация на уебсайтовете да бъде видяна от някой, който търси нея в Интернет. Днес, най-честият начин за публикуване на ваш сайт чрез помощта на уеб сървър е да използвате хостинг компания като GoDaddy или Host Gator (да назовем само няколко). Макар че има доста доставчици на интернет услуги (ISP), които понякога предлагат безплатен хостинг, но той обикновено е ограничен по някакъв начин или служи само за дребни файлове.

Ако вие търсите хостинг за солиден или по-динамичен уеб сайт за лична или бизнес употреба, е силно препоръчително да използвате алтернативни уеб хостинг услуги. Днес има хиляди хостинг компании, които предлагат голямо разнообразие от продукти и услуги, за да публикувате вашия сайт. С толкова много хостинг компании, от които може да избирате, обаче, изглежда, че една от най-трудните задачи с осигуряването на хостинг, когато създавате вашия нов уеб сайт ще бъде решението коя фирма да използвате.

Има няколко неща, които трябва да се вземат предвид при избора на хостинг компания. За да улесним това ще обсъдим какво да преглеждаме в една хостинг компания в зависимост от вашите нужди и желания. Най-малкото, за което трябва да помислите, е: тип на сървър, нужно дисково пространство, надеждност и трафик на месец .

Тип на сървър – Уверете се, че сте разбрали точно на какъв тип сървър ще трябва да се хоства вашия нов сайт. Типът сървър се базира на софтуера, който се изпълнява на сървъра. Има различни видове сървъри, като Windows 2000 Server, Linux, Unix и т.н. Ако имате нужда от елементарен или статичен сайт, тогава видът на сървъра не е толкова важен. Ако, обаче, имате нужда от по-сложен сайт с динамични компоненти, като функции към база данни, Adobe Flash и т.н., тогава типа сървър ще бъде важен. Не сте сигурни кой вид сървър да изберете? Един от начините да разберете какъв тип сървър ще ви трябва е да разучите как е разработена системата, по която е изграден вашият сайт и какви технологии използва.Ако вашият сайт е разработен в ASP или ASP.NET, ще имате нужда от хостинг услуга със сървър на Windows. Ако вашият сайт е разработен на php или е разработен да използвате програма, наречена CGI, тогава най-вероятно ще ви потрябва хостинг с Linux сървър.
Дисково пространство - Това е количеството на реалното пространство, което имате на разположение за съхранение на вашия сайт на уеб сървъра. Повечето малки и средни на размер уебсайтове, със средно някъде между 5-10 страници заемат около 1 MB пространство за съхранение. Колкото по-голям е вашият сайт, толкова повече пространство ще ви трябва, за да го приютите.

Трафик – или просто казано, това се отнася до количеството данни, които могат да бъдат прехвърлени към и от посетителите на вашия сайт в рамките на определен период от време и е ограничен до повишение на следващото ниво (за разходите, разбира се). Колкото повече трафик имате, толкова повече данни могат да се прехвърлят от и към него.
Надеждност - След като вашият сайт е достъпен в интернет, е от съществено значение да си остане така. 100% време за достъп е това, което повечето от нас очакваме от нашите хостинг компании, и с право. Това обаче не винаги е така. Въпреки че хостинг компаниите гарантират 99,9% време за достъп, е трудно да се докаже, че всъщност това е така, докато не стане твърде късно (т.е. сте станали жертва на ненадежден хостинг и вашият сайт има много неочаквано прекъсване, което създава на вас или вашата компания непрофесионален и ненадежден имидж). Пазете се от хостинг компании, които претоварват техните сървъри с повече сайтове, отколкото трябва, което поставя техните клиенти на повишен риск за невъзможен достъп.

1
Как да обновим акумулатора в няколко лесни стъпки?
Защо, Керамоти се превърна в толкова често избиран...