Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (339 words)

Защо, Керамоти се превърна в толкова често избирана дестинация за почивка?

Една от основните причини малкото гръцко градче Керамоти да бъде толкова желана дестинация за почивка се крие в това, че то е съумяло да запази природата си почти непокътната, поради липсата на прекалено застрояване.

Една от основните причини малкото гръцко градче Керамоти да бъде толкова желана дестинация за почивка се крие в това, че то е съумяло да запази природата си почти непокътната, поради липсата на прекалено застрояване.

Плажовете са добре поддържани и безопасни. Водата е лазурно синя и кристално чиста, а пясъкът - фин и ситен. Навсякъде има палми, което създава чувство за екзотика. Не случайно плажовете на Керамоти имат награда ”Син флаг” за безопасност, чистота и добра организация.

Хотелите в Керамоти наподобяват по-скоро къщички, тъй като са на не повече от четири етажа, освен това повечето от тях са украсени с красиви екзотични цветя. Тези малки хотелчета събират между 600 и 800 туристи, а населението на Керамоти не превишава 2 000 души, това прави градчето тихо и спокойно. Ако сте голяма компания, семейство или обичате уединението, то тук може да наемете апартамент или вила само за вас.

По малките улички на Керамоти ще откриете, уютни пекарни, кафетарии и сладкарници и ресторантчета в, които може да се похапне вкусно и да се опитат някои традиционни храни от Гръцката кухня, като гръцка салта, маслинова паста и други.

А за любителите на нощния живот, Керамоти разполага с най-различни таверни. В тях може да се насладите на много танци и песни, както и на музика на живо. А за още по-голяма доза забавление, Ви препоръчваме да опитате традиционната за гърците, анасонова напитка узо.

Керамоти предоставя и много възможности за феновете на риболова. Рибарското пристанище тук е едно от най-популярните в цяла Гърция. Може да се хванат разнообразни видове риба: ципура, лаврак, зарган, сафрид, лефер, морски кефал, както и октопод.

Освен всичко изброено до тук, друг голям плюс на Керамоти за българите е това, че се намира на сравнително близко разстояние. Пътят с кола от София е 350 километра и трае около 5 часа, а от Пловдив е само за 3 часа.

1
Как да Изберете Хостинг Компания за Вашия Нов Уебс...
Английски език - персонални уроци или групови курс...