Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (425 words)

Английски език - персонални уроци или групови курсове?

Истинско предизвикателство е да изберем подходящата форма на обучение. Много често хората се заблуждават и избират погрешна форма на чуждоезиково обучение, което в последствие се оказван един наистина неразумен избор.

Истинско предизвикателство е да изберем подходящата форма на обучение. Много често хората се заблуждават и избират погрешна форма на чуждоезиково обучение, което в последствие се оказван един наистина неразумен избор. Човек инвестира определена сума пари и значително време в получаване на знания, но не научава това, което му е необходимо всъщност. Ето защо сега ще се опитам да дам малко повече информация, която да бъде в помощ на всички хора, които се чудят дали да се запишат на персонални уроци по английски или да посещават групови курсове по английски.

Като начало е добре да знаем, че Davitoz предлагат пълен избор от уроци и курсове по английски - http://www.davitoz.org/kursove%20po%20anglijski.html. В езиков център Davitoz всички кандидат-курсисти могат да изберат индивидуално, групово или онлайн обучение по британски език. Но коя форма е най-подходяща за Вас? Това пряко зависи от целта ви. Ето и какви са разликите. 

Ако детето ви е ученик в гимназията и не се справя много добре по английски език, вие определено трябва да го запишете на частни уроци по английски. Тук индивидуалният подход е много по-добър от груповия, защото така детето ще получи специално внимание и преподавателите ще могат да отделят достатъчно време на грешките, които ученикът допуска. Така ще може да се подобрят неговите способности по английска граматика, спрямо учебния материал, който се преподава в неговото училище. Защото има разлика, ако например ученикът учи в английска гимназия или в гимназия с общ профил, например. Също така, освен граматиката, преподавателите ще обърнат и специално внимание на богатството на речника на детето ви. Ако то борави с малко на брой английски думи, ще му се подготвят упражнения, които да повишат значително спектъра на използвани думи. Също така, едно персонално посещение на курс по английски може значително да подобри и способностите за слушане с разбиране. Обикновено тези упражнение се правят като се пускат аудио записи на английско говорящи хора с автентичен британски акцент. Ученикът трябва да разбере на каква тематика е диалога или монолога и да попълни на лист отговорите на свързани с аудио записа въпроси.

От друга страна, ако един работещ в голяма международна фирма човек иска да повиши знанията си по езика, защото му предстои командировка в чужбина или пред него се отваря възможност за по-добра позиция, тогава груповите курсове са добър вариант.

Надявам се, че тези примери е достатъчно показателен как може човек сам да прецени каква форма на обучение ще бъде най-подходяща за него.

1
Защо, Керамоти се превърна в толкова често избиран...
На лов за титлата в Англия