Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (372 words)

Велинград - голям курортен център

В България има много курортни забележителности и на морето и в планината. Но най- характерно със своите  прелестна природа и  и многото живописни местности е Велинград

В България има много курортни забележителности и на морето и в планината. Но най- характерно със своите  прелестна природа и  и многото живописни местности е Велинград.  Сгушен в пазвите на величествените ни планини,  той отваря обятията си  и ни дарява с красота и настроение. Интересът от него е голям и това определя неговата посещаемост, както от български посетители, така и от много чужденци, които имат желание да организират и да намерят оферти за почивка във Велинград

Завладява силно със своята неотразима природа и най-вече с минералните си извори, които се използват за най различни цели. Едно от предимствата на тези извори е тяхната лечебна сила. Мекия климат и всички тези дадености го правят една от търсените дестинации. Той привлича и туристи от  много страни и това не случайно го направи  Спа център  в България и в чужбина.

Има много хотели, които разполагат с луксозно обзавеждане и добра кухня.Те също така предлагат и много спа процедури  за лечение и за удоволствие. В града се устройват и много културни мероприятия, което дава възможност на всички, които го посещават да си устроят незабравими  забавления според техният вкус и да прекарат мигове на удоволствие и наслада.

Този вълшебен град е разположен върху  трите села –  Лъджене, Чепино  и Каменица и е кръстен на    Вела Пеева,  героиня от антифашистката ни борба, загинала  в околностите на града.

Една от най-известните забележителности във Велинград е езерото Клептуза - карстов извор,  който се използва по предназначение – битови нужди, напояване и  е една от красивите местности на града, която  и определя неговият облик.  Носи определена символика, романтика и нечувана тайнственост. Двете красиви езера, които се запълват от карстовия извор  и в които могат да се наемат водни колела, носят радост и на жени и на мъже, а най-вече на децата. Изкуствено направените езера очароват със своята забележителна красота   и доставят голямо удоволствие на посетителите.

Няколко   заведения за обществено хранене са истинско удоволствие за посетителите. Те   предлагат вкусна и питателна храна, а също така и прекрасни алкохолни и безалкохолни напитки. Има и голям  парк,  който осигурява възможност  за отдих и почивка  и носи истинско удоволствие.

2
На лов за титлата в Англия
Защо да изберем бижута с кристали Сваровски