Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (393 words)

Изпитанията, които срещаме в следването на 90-дневната диета

Изпитанията, които срещаме в следването на 90-дневната диета

„Подходяща ли е тази диета за всеки, води ли до резултатност и възможно ли е запазване на постигнатите резултати“

„Подходяща ли е тази диета за всеки, води ли до резултатност и възможно ли е запазване на постигнатите резултати“ – ето такива мисли ни връхлитат всеки път, когато на екрана ни изскочи някоя нова реклама на диета, обещаваща мигновени и трайни резултати.

А наистина ли е така обаче – това определено подлежи на обсъждане.

Аз, ти, мои и твои познати, близки и приятели – всички сме спазвали поне веднъж през живота си някоя по-дългосрочна диета, която ни е омагьосала с обещания за перфектна фигура само 3 дни след спазването ѝ.

За жалост, истината е друга – не само че повечето диети се оказват неподходящи, макар и представяни като универсални, ала и не водят до почти никакви кой знае какви видими резултати. Тогава какъв е смисълът е тяхното следване?

Индивидуалността при масата режими/диети/програми липсва. Нещо повече, често се оказва и така, че дадена диета работи в полза на спазващия я, да кажем някой наш близък, ала в момента, в който ние се подложим на същото предизвикателство, ефективността ѝ сякаш мигновено се изпарява.

Друг проблем, който доста хора срещат в следването и на 90-дневна диета, която се слави с ефективността и разнообразното си меню, е цикличното хранене, върху което тук се залага.

Множество специалисти твърдят, че при диетуващите често се наблюдава недостиг на калций, който бива внасян в тялото едва когато дойде редът на протеиновото захранване, през който се консумират млечни продукти (източници на протеини).

Водният ден, от друга страна, също спомага в известен смисъл за преустановяване на следването на диетата малко преди завършването ѝ. Макар и падащ се на всеки 29-и ден от месеца, „водният режим“ се оказва истинско предизвикателство за следващите диетата, което често и приключва с обилна консумация на вредни изделия в края на деня.

Отслабването трябва да протича леко, приятно и вкусно без за целта да се разчита на гладувания и стресови режими на хранене. Ето къде 90-дневната диета се проваля.

Отървете се от неприятното чувство за вина, което ви обхваща след леко прегрешаване с храната и калориите.  Менюто трябва да е вкусно, разнообразно и най-вече балансирано така, че да усещате наслада докато се храните.

Включете се още сега в разработената от лекари 13-седмична програма за отслабване, която е не само резултатна, универсална, но и изключително вкусна, лека и приятна за следване.

2
Ефектни гривни, направени от неръждаема медици...
5 помощника от природа за пролетна визия