Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (386 words)

Какво са мета таговете и как работят те

Мета таговете предлагат на всички уебмастъри средство за съхраняване на информация за един уеб сайт в интернет страницата, без това да бъде забелязвано от крайния потребител.

Мета таговете предлагат на всички уебмастъри средство за съхраняване на информация за един уеб сайт в интернет страницата, без това да бъде забелязвано от крайния потребител. Мета таговете помагат в описанието на вашия сайт и неговото съдържание за търсачките. За професионално отношение към уеб услугите, потърсете Дъ Викинг.

Какво са мета таговете?

Мета таговете са поставени между HTML кода на страницата. Правейки командата "View Source" от браузър, това ще ви помогне да видите кода в края. В повечето случаи, ще намерите списък с HTML инструкции. Това са мета таговете.

Защо мета таговете са критични?

Преди няколко години, мета таговете бяха основен компонент за търсачки в индексирането на уеб страници на базата на описание, заглавие и ключови думи. В един идеален свят сценарий с мета таговете би бил голямо предимство за всеки. Въпреки това, някои сайтове ги употребявани в популярни ключови думи. Те са надеждата за по-високо класиране в резултатите от търсенето.

През септември 2009 г., Google признава това и взема решение, че търсачката вече няма да използва мета описания или мета ключови думи в алгоритми за търсене на класирането.

Как работят мета таговете?

Мета тагове и описания нямат ефект върху вашето търсене и ранг на двигателя. Те са от съществено значение, тъй като се появяват, в резултатите от търсенето. Те предлагат възможност за лесно прочитане описанието на един уеб сайт на страницата с резултатите от търсенето, преди да се кликне на линка.

Мета описанията са написани за посетителите, за да четат, а не за роботи. Ето защо, класиране ще увеличи темповете на кликване към вашия сайт от страниците за търсене. Съответен мета таговете за вашия сайт трябва да включват:

Meta Description - в случай, че описанието е празно или несъществуващо, търсачки автоматично генерират такова един въз основа на съдържанието на вашата страница.

Мета Кодове - уточняват кодиране на съдържанието. По-голямата част от уеб страници прилага UTF-8.

Мета пренасочване и опресняване – това е атрибутът съдържание, който предлага интервал от време в секунди, когато трябва да се извършва опресняване. URL адресът условието може да се запази, в зависимост от това дали искате да освежите определена страница или да го пренасочи към друга. Оставянето на URL адреса празен ще презареждане текущата страница.

1
5 помощника от природа за пролетна визия
Обновете дома си с нови интериорни врати
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location