Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (452 words)

Защо е необходимо, човек да има застраховка живот?

Застраховката живот е необходима на един човек, за да гарантира отговорностите, които е поел през живота си.

Застраховката живот е необходима на един човек, за да гарантира отговорностите, които е поел през живота си. Нейната стойност трябва да е равна на поетите от човека финансови ангажименти, така, че ако с него се случи най-лошото те да бъдат изпълнени от застраховката.
Малък пример:

Един човек, който реши да има дете поема ангажимент към него, че до 18 му годишнина ще го подсигури финансово. И тук не говорим да му осигурява лукс живота, а да му осигури възможност да се развие нормално, като за стандарт се взема нормалното за страната в която живее. Понеже едно дете не избира, къде да се роди и кой да му е родитела до 18 годишна възраст то е зависимо от родителите. И поради тази причина след като един човек има дете, той трябва да му гарантира, че ще му покрива разходите до пълнолетие. Но ако човека умре детето ще остане без финаси и ще страда. Поради тази причина с раждането на детето се появява и финансов ангажимент равен на неговата издръжка до пълнолетие.Ето как смятаме колко е тя:

Ако издръжката на детето струва средно по 400 лева на месец и поетата отговорност е до пълнолети, то тогава 18 години*12 месеца*400 лева = 93 600 лева(тук да се покаже тази сметка и след това се покаже снимка на бебе = 93 600 лева ЗЖ). Това е отговорността на родителя и той трябва да има застраховка поне на тази сума.

Друга отговорност е на съпруга към съпругата, ако те са се разбрали, че съпруга ще развива кариера, а съпургата ще гледа децата, тогава мъжът става основен източник на доходи. Времето, което жена му е отделила за отглеждане на децата е време, в което тя е пропуснала да се развива и до края на живота си тя няма да може да достигне доходите на човек, който се е развивал през времето, когато тя е била бременна и е гледала децата. Ако се случи нещо със съпуга и тя ще остане с много по- малко финанси и до края на живота си ще живее бедно. Поради тази причина съпруга трябва да си направи застраховка за сума, която ще осигури жена му в случай на негова смърт.

Също така със застраховка трябва да бъдат обезпечени всички негови кредити и други финансови отговорности към физически лица или фирми, за да може след неговата смърт те да не се прехвърлат на неговото семейство.

Всичко това е за хора, които са отговорни и мислят за делата си дългосрочно, а не живеят ден за ден.

Ако искате някой да ви съдейства в изислението на нужната ви застраховка и в нейния избор потърсете консултант от Тогедър, тук: goo.gl/ZVrfmf

1
Защо да изберем Външни Ролетни Щори за дома или оф...
Как да не се „изгубим в превода”?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location