Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (541 words)

Съвети, които ще отведат вашия уеб хостинг на следващо ниво

Какво ще се случи, ако вашият уеб сайт не функционира в продължение на пет или десет минути? Не е голяма работа, ако това се случи един път. Ако си купите хостинг за вашия сайт от един ненадежден доставчик или ако имате повече от един

Какво ще се случи, ако вашият уеб сайт не функционира в продължение на пет или десет минути? Не е голяма работа, ако това се случи един път. Ако си купите хостинг за вашия сайт от един ненадежден доставчик или ако имате повече от един, проблемът на прекъсване може да стане постоянен проблем. Това означава загуба на посетители и съответно приходи, тогава идва време да се търси нова уеб-хостинг компния. Започнете като прочетете следните съвети, които мога да ви дам, за гладкото преминаване през целия този процес.

Ако сте в началните стадии на изграждането на уебсайта си, споделения хостинг е може би това, към което трябва да прибегнете. Два са основните видове хостинг, които почти всички хостинг компании могат да предложат като офертата: „споделения“, който е далеч по-евтин, но съответно има по-малко възможности и проложения и „специализирания“, с който може да работите с много по-голяма лекота и адаптивност, но ще трябва да платите за тези привилегии. Различни уеб хостинг планове на различни цени може да намерите на всякъде из Интернет, но не са особено много тези, които ще ви предоставят истински качествени услуги.

При избора си на уеб хостинг доставчик не разчитайте на препоръката на някого или само на информацията, която сте прочели онлайн. Повечето услуги имат партньорски програми и хората, препоръчващи услугата, може да нямат никакъв пряк опит или контакт с тази реклама. Трябва да прегледате нещо повече от препоръки при избора на новия си уеб хостинг.

Споменатите горе два основни вида хостинг – „споделения“(shared) и „специализирания“ (dedicated) – са за различен тип услуги и сайтови нужди.

- споделен хостинг – Това е уеб хостингът, от който всеки начинаещ в бранша на създаването на сайтове има нужда. За малък бизнес или просто за развлекателен уебсайт това е решението, което би удовлетворило вашите нужди. Съставен от по-малко и по-опростени услуги, той е абсолютно елементарен за употреба и разбиране и е на много по-ниска цена от другите видове пакети и услуги.

- специализиран хостинг – Този тип е за хора и бизнес компании, които имат нужда от сериозна сайтова поддръжка и голям капацитет от посетители. За сметка на по-високата си цена dedicated хостингът предлага огромен набор от приложения, включващи неговите услуги. С натрупването на повече съдържание и увеличаване на трафика на сайта ви ще имате нужда от по-сериозен вид хостинг, какъвто е специализирания.

Трябва да разберете дали вашия уеб-хостинг доставчик изпълнява поддръжката на видеоклипове. Видеата заемат много място за съхранение и пропускателна способност и може да се наложи да похарчите много за хостинг план, който поддържа видеа. Можете да спестите пари, като качите вашите видеа в YouTube напълно безплатно и след това елементарно да ги прикачите на вашия сайт.

Уверете се, че сте разбрали разликата между управляван и неуправляван уеб хостинг. Тези, които се управляват и са постоянно активни, ще са идеални за вас, ако вие самите не сте експерти по тънкостите на поддържане на интернет страница. В зависимост от вашите умения и познания по използването на уеб хостинг услугите, сами може да определите кой план ви трябва точно.

1
В Света на Онлайн Игрите
Видове масажи - цени масажи в София