Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (649 words)

Опръскване срещу хлебарки – задача за професионалисти

При едно нашествие на хлебарки е изключително трудно да се справим сами. Хлебарката е едно от най-трудните за унищожаване насекоми, тъй като е изключително приспособима към всички познати до момента методи за унищожение и в допълнение – умее да се укрива.

При едно нашествие на хлебарки е изключително трудно да се справим сами. Хлебарката е едно от най-трудните за унищожаване насекоми, тъй като е изключително приспособима към всички познати до момента методи за унищожение и в допълнение – умее да се укрива.

Да унищожиш една огромна популация от този вид инсекти с домашни средства или с продукти, закупени от аптеката е невъзможно. Унищожаването на хлебарките е работа за професионалисти и ако не искате да ползвате услугите на такива, ще трябва сами да станете професионалисти в борбата с упорития нашественик.

Как да реагирате професионално на инвазията на хлебарките?

Колкото и да са ви неприятни тези гадинки е важно, при срещата с тях да запазите максимално самообладание и да проследите на къде се упътват, за да се укрият. Това ще ви покаже техните скривалища, а много вероятно и мястото, от където са проникнали в дома ви. Ако откриете пукнатини и процепи в пода или стените, непременно ги запушете добре, за да ограничите достъпа им до своето жилище.

Проверете килерите и шкафовете, в които съхранявате храна или домакински съдове и за всеки случай ги дезинфектирайте добре – по възможност с хлориращ препарат или с белина. Измийте добре всички съдове, защото е много вероятно вече да са облазени от насекомите. Съхранявайте храната или в хладилника или на места, недостъпни за инсектите и почиствайте добре всички хранителни отпадъци, включително коша за боклук и чиниите след хранене.

Защо е важно да наемете професионална ДДД фирма за борба с хлебарките?

Имайте предвид, че ако живеете в жилищен блок има голяма вероятност хлебарките да са се настанили също в жилищата на вашите съседи. Това означава, че колкото и да се борите с тях в своето жилище, те ще продължат да проникват от съседните апартаменти, през общата канализация, тръбите на парното или други малки пролуки.

Тъй като е невъзможно да обработите също и жилищата на своите съседи, най-доброто решение е да постигнете взаимно съгласие с останалите обитатели на блока за наемането на професионална фирма за борба с вредителите. Това ви дава значителни предимства. На първо място цената ще бъде много по-ниска, след като се разпредели между всички живущи в сградата, а освен това, ще бъдат обработени и общите части, като мазета, тавани, стълбища, асансьорни шахти и т.н.

Не са за подценяване и препаратите, които само професионалните фирми за дезинсекция използват. Те работят с най-добрите продукти, към които упоритите хлебарки все още не са развили резистентност. Освен това, професионалните убийци на хлебарки знаят много по-добре от вас къде и как да обработят, така че успехът да бъде гарантиран.

Подготовка преди опръскване срещу хлебарки

От вас се иска да съдействате на фирмата за контрол над вредителите, като подготвите жилището си за тяхната отговорна операция. Почистете много добре – по възможност с прахосмукачка, като наблегнете на пода зад битовите уреди и мебелите. Това ще ви позволи да отстраните все още неизлюпените ларви, които са донякъде защитени срещу отровата от твърдата обвивка, в която се намират.

Важно е да изнесете всички хранителни продукти и да покриете съдовете за храна, така че върху тях да не попаднат частици от отровата, с която се третира вашето жилище. Изведете от помещенията малките деца, домашните любимци и възрастните или болни хора. Въпреки, че препаратите срещу хлебарки нямат мирис и са безопасни при вдишване, все пак е добре да вземете тази мярка.

Ще улесните професионалните убийци на насекоми ако отместите всички мебели и уреди, така че да осигурите възможност да бъде опръскано зад и около тях. Спазвайте стриктно указанията на професионалистите и не бъразйте да измивате препарата, преди да е изтекъл определеният срок. На повечето препарати са им нужни няколко дни престой, за да могат хлебарките да ги пренесат в укритията и да заразят цялата популация.

 

1
Модерните официални рокли и всичко за тях
Иглолистен дървен материал